#150 – BPSchepenbuurt nieuws – februari 2018


Alert(s):
 • 10 februari: #147-WhatsApp Alert-Twijfels over collecte De Zonnebloem. Lees meer over dit bericht;

Berichten: 

 • 11 februari :#148-“SCHEPENBUURT Leeft” – nieuwsbulletin #1, lees nogmaals;
 • 18 februari: #149-Sticker-NEE-geen verkopers of geloofsovertuigers, klik hier voor informatie hoe u deze sticker kunt verkrijgen;

 Cursus Reanimatie/AED bediening april 2018:

In navolging van de cursus in maart, heeft de projectgroep “SCHEPENBUURT Leeft” een nieuwe cursus gepland voor 10 en/of 11 april 2018 afhankelijk van aantal deelnemers. Wilt u zich alsnog opgeven voor deze cursus in april, meldt u zich hier aan als potentiële deelnemer voor de cursus Reanimatie & AED bediening. Wees er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal cursus plaatsen beschikbaar en vol is vol.


WhatsApp ergenissen:

Het wordt echt niet gewaardeerd als u via WhatsApp Alert op berichten gaat reageren, welke geen bijdrage leveren aan het gemelde incident. Dus geen: bedankt, duimpjes en zeker geen mening of men al dan niet goed heeft gehandeld. U moet weten dat een WhatsApp Alert naar ca. 200 buurtbewoners gaat.

Van elke WhatsApp Alert bericht wordt een bericht op de site gemaakt. De berichten op de site hebben veelal aanvullende informatie of krijgen aanvullende informatie. De Werkgroep staat open voor kritiek, maar graag reageren via de mail bpschepenbuurt@gmail.com of via de optie “reaktie plaatsen” bij het betreffende bericht. De Werkgroep zal hierop reageren en eventueel publiceren.

Laten we ons a.u.b. aan het protocol houden, want bij elke verkeerde reactie stappen buurtbewoners uit de WhatsApp Alert groep, anders is de Werkgroep genoodzaakt maatregelen te treffen. Naar aanleiding van de laatste WhatsApp Alert onnodige reakties, hebben wij diverse mails en reakties gekregen om hier wat aan te doen.


Wist u dat:

 • op Burgernet een bericht is geplaatst dat de politie op zoek is naar getuigen van een poging tot woninginbraak op de Kalkovenweg in de Oude Wereld bij het Weteringpark, in de nacht van zondag 4 februari en maandagochtend 5 februari. Het blijkt dat de poging bij twee woningen was middels uitboren van de cylinders;
 • aanvullende informatie is opgenomen op de verkeersveiligheid pagina naar aanleiding van de verkeersveiligheid schouw van 10 januari j.l.. Klik hier;
 • het gebruik van de optie om berichten te waarderen (liken / dis liken) maar zeer beperkt door u wordt gebruikt. Nogmaals het verzoek hiervan gebruik van te maken;
 • een speciale pagina is gemaakt m.b.t. het project “SCHEPENBUURT Leeft” waar de projectteam de status van het project zal publiceren. klik hier;
 • de Werkgroep en buurtbewoners melding hebben gemaakt van geparkeerde vrachtwagens op de Staalweg. Zoals door de KVO bevestigd, is parkeren voor vrachtwagens hier verboden. Zie u een geparkeerde vrachtwagen, maak een foto van het kenteken en stuur deze melding naar:

Meldingen via WhatsApp worden bevestigd, maar er vindt in de regel geen terugkoppeling plaats, omdat de meldingen anoniem worden geregistreerd.


Waardeer dit bericht: dislikelike (+3 rating, 3 votes)

Laden...

Over Jan Teeuwen

Coordinator/voorzitter, WhatsApp Alert beheerder, WebMaster Jan heeft zich opgegeven cursus Reanimatie/AED cursus = LOHW kernteam - LOHW KBG lid, toegang tot lohw20@gmail.com
Dit bericht is geplaatst in HartVeilig, Notification, Veiligheid, WhatsApp. Bookmark de permalink.

2 reacties op #150 – BPSchepenbuurt nieuws – februari 2018

 1. H. Allart schreef:

  Weten jullie waarom de Gemeente op de Staalweg geen borden “Verboden te parkeren voor vrachtwagen” wil plaatsen? Ik heb er in het verleden al wel eens een paar keer om gevraagd bij de rondgangen van ambtenaren en de wijkagent door onze wijk.
  Herman Allart

  • Werkgroep BPSchepenbuurt schreef:

   Beste Herman, bedankt voor je reaktie/vraag.
   De Werkgroep BPSchepenbuurt heeft eind januari 2018 een voorstel gemaakt voor de plaatsing van een een bord op de Staalweg verboden te parkeren voor vrachtwagens. Wij kregen het volgende antwoord:
   “Betreft het verzoek om parkeerverbodsborden te plaatsen zijn we terughoudend in. Vrachtwagens mogen er nu al niet parkeren. Dit is algemeen bekend bij de chauffeurs. Gewone personenauto’s zullen daar niet zo gauw parkeren.
   En plaatsen van een E01 bord zou ene gedeeltelijke dubbele maatregel zijn waarvoor apart een verkeersbesluit voor moet worden gemaakt. Deze moet goed worden gemotiveerd en die motivatie hebben we niet”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *