#289-Debat categoriseringsplan wegen & verkeersveiligheid

Categoriseringsplan – Op 6 april 19:30-23:00 vindt het eerste debat plaats in de RC Ruimtelijke en Economisch domein over het categoriseren van de wegen in Alphen aan den Rijn. Dit kunt u live volgen of achteraf kijken via de site van de gemeente, klik hier, agendapunt 4.

Om de wegen in de verschillende woonkernen van Alphen aan den Rijn leefbaar en veilig te houden, is ervoor gekozen om de snelheid van 30 km/u tot de standaard snelheid binnen de bebouwde kom te benoemen. Omdat hierop op verschillende wegen uitzonderingen zijn, is een totale wegcategorisering opgesteld die aangeeft wat de functies zijn die de verschillende wegen in het weggennet vervullen. Hierbij is vooral gekeken of een weg een verblijfsfunctie heeft (vooral woonstraten en winkelgebieden) of een verkeersfunctie (vooral de doorgaande wegen) of een mix van beide. Wanneer wegen (vrijwel) alleen een verkeersfunctie hebben, kan voor een snelheid van 50 km/u gekozen worden indien dit wenselijk is voor de doorstroming van het verkeer. In alle andere gevallen wordt gekozen voor een snelheid van 30 km/u. Klik hier voor verdere informatie over dit agenda punt 5 van het RC Ruimtelijke en Economisch domein.

In de module Alphen aan den Rijn worden ook enkele wegen benoemd welke van invloed zijn voor de bewoners van de Schepenbuurt, zoals: Kalkovenweg, Staalweg, Industrieterrein Heimanswetering, Oude Ambacht, etc. Heeft u op- en aanmerkingen over deze plannen, laat het de werkgroep weten, dan kan het opgenomen worden door het LOHW team. Wilt u hierin een actieve bijdrage leveren in een te vormen Team Verkeer, meldt u dan aan via mail bpschepenbuurt@gmail.com.

Verkeersveiligheid – Vooruitlopend op de RC vergadering is op 16 maart is een openbare informatiemarkt verkersveiligheid gehouden. Klik hier voor de presentatie en andere waardevolle informatie over dit onderwerp van deze informatiemarkt.

Dit bericht is geplaatst in Leefbaarheid, Veiligheid. Bookmark de permalink.

Geef een reactie