AED & reanimatie

AED in de SCHEPENBUURT

BEL ALTIJD EERST 112 als elke seconde telt.

Kijk op de HartveiligWonen app voor de actuele informatie over exacte locatie, type AED en beschikbaarheid.


BPSchepenbuurt heeft middels het project “SCHEPENBUURT Leeft” en crowdfunding een eigen AED kunnen aanschaffen en deze is geplaatst medio mei 2018 nabij  de ingang van het appartementsgebouw in de Schepenbuurt.


Een AED apparaat is sinds voorjaar 2018 beschikbaar op de Galjoen en is geplaatst in de garage. Deze AED is landelijk aangemeld en kan worden ingezet ingeval van een “112” oproep. Via de oproep krijgt u de code om bij de AED te kunnen komen en naar de slachtoffer te brengen.


Een AED apparaat is al enige jaren aanwezig op de LIS bij de Havenmeester bij de WVA logo 70 Watersport Vereniging Alphen aan den Rijn (tel.: 0172 435090). De AED is aangemeld bij de landelijke organisatie en kan ingezet worden bij een 112 melding.

Het grootste gedeelte  van de dag is er een havenmeester aanwezig. De havenmeesters zijn AED-gecertificeerd om levens te redden, maar niet ingeschreven bij de landelijke organisatie, en derhalve niet oproepbaar via 112. Ook mogen de havenmeesters de haven niet verlaten, zonder maatregelen te treffen.

De burgerhulpverleners uit de SCHEPENBUURT kunnen deze ophalen bij een hartfalen incident, echter de bereikbaarheid van deze AED is beperkt:

  • In de winter periode is de AED niet of nauwelijks bereikbaar
  • In de zomer is de AED bereikbaar van 07:00 – 21:00

 


Reanimatie richtlijnen

Via de Reanimatie flyer krijgt u richtlijnen met betrekking tot reanimatie en gebruik van een AED (of gebruik de link naar de poster reanimatie,