Registreren als burgerhulpverlener

Bent u gecertificeerd of voldoende opgeleid, maar nog niet aangemeld bij de landelijke organisatie, dan vragen wij u dit toch te overwegen.

HartslagNu en HartveiligWonen (onze regio) zijn aan het fuseren en in de loop van 2018 zal de fusie gerealiseerd zijn en dan is er één landelijk systeem genaamd: Stan, the CPR network.

Als u zich gaat registreren is het vooralsnog van belang om te bepalen of u landelijk oproepbaar (hartslagnu) wilt zijn of alleen regionaal oproepbaar (hartveiligwonen) wilt zijn.

Stan, the CPR network adviseert om de HartslagNu App (via PlayStore) te downloaden op uw smartphone, omdat deze meer voorzieningen biedt. Maar voor burgerhulpverleners die geen smartphone met internet hebben, is onze sms-dienst een uitstekend alternatief. De applicatie heeft waardevolle informatie over aantal AED’s en hulpverleners in de buurt volgens Stan*, prestaties, etc. etc. Hier kunt u ook handig aangeven wanneer u beschikbaar.

*Stan definieert buurt als volgt: 1) Straal van 750 meter hemelsbreed voor alarmeringen, 2) Straal van 500 meter hemelsbreed voor AED’s vanaf het slachtoffer en 3) Straal van 1000 meter hemelsbreed zijn de aantallen genoemd op de applicatie

Bij gebruik van de HartslagNu link  wordt u alleen opgeroepen bij een melding uit de  Schepenbuurt als u thuis bent.

Laat de projectgroep “SCHEPENBUURT Leeft” ook weten dat u zich hebt ingeschreven, klik hier;