#151 – SCHEPENBUURT Leeft-nieuwsbulletin #2

Dit is alweer het tweede nieuwsbulletin in het kader van het project “SCHEPENBUURT Leeft” voor een hartveilige buurt, met goed nieuws.

Inmiddels hebben 13 buurtgenoten de cursus reanimatie/AED bediening met succes gevolgd en hebben zij allemaal een certificaat gekregen. Van harte buurtgenoten en reuze bedankt voor jullie hulp om de SCHEPENBUURT hartveilig te maken. Vergeet u niet aan te melden als burgerhulpverlener bij hartslagnu. Lees hier.

Met nog cursussen te gaan in maart en april gaan we ruimschoots onze doel halen. De project groep heeft alleen maar positieve terugkoppeling gekregen van de cursisten. Wilt u alsnog voor de cursus aanmelden, lees verder in dit bericht hoe u zich kunt aanmelden.

Met genoeg burgerhulpverleners in onze buurt moeten we een eigen centraal geplaatste en dag en nacht bereikbare AED hebben. Lees onderstaan hierover meer hoe u de SCHEPENBUURT kun helpen met een financiële donatie.


Financiële bijdrage:

De dekkingspercentage voor de aankoop van één AED, centraal geplaatst in de SCHEPENBUURT en dag en nacht beschikbaar is gedurende de laatste maand gestegen van 65% naar 75%. Dit mede door de opbrengsten cursus en donaties van buurtbewoners.

Help uw buurt, buren, huisgenoten en uzelf om samen met de projectgroep “SCHEPENBUURT Leeft” het financiële hartmeter helemaal groen te maken, middels uw financiële donatie als bedrijf of privé persoon.

Diverse buurtbewoners hebben de projectgroep gevraagd om een voorstel donatie bedrag te noemen. Alhoewel een ieder vrij is zelf te bepalen hoeveel hij/zij wilt doneren, zien wij toezeggingen en geldovermakingen binnen komen van € 25,- / € 40,- / € 100,- / € 250,- en € 500,-.

Een hartveilige buurt is in het belang van ons allen en komt alleen tot stand als de financiële situatie toereikend is om één AED inclusief veiligheidskast aan te schaffen en te onderhouden de komende jaren.

Stuur een mail naar bpschepenbuurt@gmail.com o.v.v. AED bijdrage met een concreet bedrag van uw donatie en stort uw donatie op NL16 INGB 0004 0519 07 t.n.v. E.A. van Gans-Duineveld ovv donatie AED.


Cursus reanimatie/AED bediening

De cursusplaatsen (15x) voor maart waren binnen 24 uur weg. De eerste cursisten (13x) hebben inmiddels de cursus doorlopen en hun certificaat gehaald. Op 20 maart gaan nog 2 buurtbewoner naar deze cursus.

Voor 10 en 11 april hebben we twee aanvullende cursus data kunnen vastleggen. Zij die zich al in februari hadden ingeschreven, zijn hierover al geïnformeerd. De april cursus zal de laatste cursus zijn, welke door de projectgroep “SCHEPENBUURT Leeft” wordt georganiseerd. Heeft u zich nog niet ingeschreven en wilt u ook deze cursus volgen, klik hier om u zich aan te melden. Wees er snel bij, want vol is vol.

Op het moment van publicatie hebben zich al 12 deelnemers voor de april cursussen aangemeld. Er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar.


Waardeer dit bericht: dislikelike (+2 rating, 2 votes)

Laden...

Over Jan Teeuwen

Coordinator/voorzitter, WhatsApp Alert beheerder, WebMaster Jan heeft zich opgegeven cursus Reanimatie/AED cursus = LOHW kernteam - LOHW KBG lid, toegang tot lohw20@gmail.com
Dit bericht is geplaatst in HartVeilig, Notification. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar #151 – SCHEPENBUURT Leeft-nieuwsbulletin #2

 1. Jan Teeuwen schreef:

  Hallo Jan en werkgroep leden,

  Prima dat er enkele bewoners inmiddels zijn opgeleid voor de AED/reanimatie.
  Kan inderdaad levensreddend zijn. Iedere seconde telt.
  Ik zal maar zeggen gefeliciteerd namens de wijkagent.

  Gr. Henk te Winkel-Wijkagent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *