Weteringpark

In de wijk Oudshoorn is een mooi natuurgebied aangelegd: het Weteringpark, dat in 1991 is geopend.
Het park dankt zijn naam aan de Heimanswetering, een afvoersloot voor polderwater, die al in de elfde eeuw gegraven is. Het Weteringpark is gelegen tussen het kanaal Heimanswetering, bedrijvenpark Heimanswetering en de woonhuizen in de Ambachten-, Feministen- en Schepenbuurt.

Het Weteringpark is een prachtig recreatiegebied voor bewoners van de aanliggende wijken en voor de regio. In het park zijn verharde wandel- en fietspaden aangelegd. Dagelijks fietsen veel kinderen veilig door het Weteringpark van en naar school.

Voor de honden is een omheind uitlaatgebied met een eigen hondenstrandje aangelegd.

Sporters maken regelmatig gebruik van het Weteringpark, zoals voor: voetbal, basketbal, tafeltennis, joggen, vissen, bootcampen en wandelen.

Bij mooi weer wordt druk gebruik gemaakt van de waterspeelplaats, waar kleine kinderen heerlijk kunnen spelen in het zand met waterbakken en waterpompen, of bij de speeltoestellen elders in het park.
Voor wat oudere kinderen/jeugd biedt het Weteringpark een tokkelbaan, half pipe en een voetbalkooi, die intensief gebruikt worden.

De vele bomen in het Weteringpark geven tijdens de warme zomerdagen veel schaduw, waardoor het een prettige en koele locatie is om te vertoeven.

De Watersportvereniging Alphen aan den Rijn (WVA), gelegen naast het Weteringpark aan de Heimanswetering, trekt veel passanten, die zowel in de haven als in het park kunnen recreëren.

Vanaf de banken langs de Heimanwetering heeft men een mooi uitzicht op het prachtig polderlandschap én natuurlijk op de mooie Vrouwgeestmolen, die eigendom is van de Rijnlandse Molenstichting. De watermolen, een riet gedekte, achtkante grondzeiler, wordt sinds de bouw in 1797 al zes generaties door dezelfde molenaarsfamilie bediend en bewoond.

Lees ook een artikel van alphens.nl erop na: Het Weteringpark brengt natuur in de wijk

Welkomborden Gebied Weteringpark – 11 september 2020

Op vrijdag 11 september zijn er welkomborden geplaatst bij de drie ingangen van het Weteringpark.

Bezoekers vinden op deze borden niet alleen informatie over de direct omgeving, maar ook pictogrammen met daarop wat er wel en niet is toegestaan in het park. Daarnaast is er ook informatie te vinden over hulpdiensten en AED.
Het initiatief voor het plaatsen van deze borden komt van de buurtbewoners van de Schepenbuurt en de Marga Klompéstraat. Zij hebben in overleg met de gemeente deze borden gerealiseerd. Zie ook alphens.nl