#288-Telraam metingen Schepenbuurt

Naar aanleiding van WhatsApp Alert melding over te hard rijden op de Schoener het volgende.

In de Schepenbuurt zijn een aantal Telraam applicaties geïnstalleerd om te meten wat de verkeersintensiteit is en de snelheden. Het doel van deze metingen is het meten van verkeersintensiteit en snelheden, van de situatie voordat het industrie terrein aan de Staalweg operationeel is en nadat het operationeel is.

Binnen de Schepenbuurt zijn o.a. op diverse locaties in het voorjaar 2022 gemeten, o.a. op de Klipper en op de Windjammer. De intentie is om in het voorjaar 2023 en 2024 nogmaals een dergelijke metingen te doen, ware het niet dat de twee meetapparaten niet meer werken. De installatie van de Klipper is privé bezit, terwijl die van de Windjammer eigendom is van de gemeente.

De resultaten van de “nul” meting in de periode 1 mei – 1 juli 2022 wordt weergegeven in onderstaande grafieken. Mocht het beeld te klein/onduidelijk zijn zijn, klik hier om een Word document te downloaden/openen.

De conclusie is dat ca. 92% niet harder rijdt dan 30km/uur en dat ca. 97% onder de 40 km/uur rijdt en dat de te hard rijders ruim onder de V85 norm zitten.

Klipper:

Windjammer:

Dit bericht is geplaatst in Leefbaarheid, Notification, Veiligheid. Bookmark de permalink.

Geef een reactie