#099 – Politie waarschuwt voor Engelstalige klusjesmannen

Onderstaand bericht overgenomen van alphens.nl (13 september 2017).

De politie in Alphen aan den Rijn waarschuwt inwoners voor Engelstalige klusjesmannen.

Bij de politie zijn diverse meldingen binnengekomen over mannen die aanbellen en -soms op onaangename wijze- aandringen om gebruik van hun diensten.

De mannen zijn vaak erg brutaal, terwijl er eentje aanbelt, zit de ander al op het dak. Met mooie praatjes, folders van een gerenommeerd bouwbedrijf en een aantrekkelijke prijsafspraak krijgen ze veel mensen zover om met hen in zee te gaan”, aldus de politie.

Deze klusjesmannen, zogenaamde ‘travelers’, zijn van Engelse of Ierse afkomst. Zij bieden diensten aan zoals het reinigen of repareren van daken en dakgoten of het asfalteren van opritten. Ophogen van de oprit of het reinigen van de gevel zijn ook werkzaamheden die op hun lijst staan. Zodra zij het geld voor de werkzaamheden hebben ontvangen, vertrekken ze met de noorderzon. Vaak blijkt dat mensen veel meer moeten betalen dan vooraf is afgesproken. “Als je weigert te betalen, stellen de klusjesmannen zich intimiderend op”, vertelt de politie.

De politie waarschuwt mensen niet in zee te gaan met deze oplichters. Zie je dit soort mensen in je wijk en vertrouw je het niet? Bel dan de politie op nummer 0900-8844.

Over Jan Teeuwen

Coordinator/voorzitter, WhatsApp Alert beheerder, WebMaster Jan heeft zich opgegeven cursus Reanimatie/AED cursus = LOHW kernteam - LOHW KBG lid, toegang tot lohw20@gmail.com
Dit bericht is geplaatst in Leefbaarheid, Notification, Veiligheid. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *