@100 – Tip: fotografeer uw kostbaarheden

Ja. Het was een gouden ring met van die roze steentjes”, of “Ja. Het was zo’n Friese Staartklok, u weet wel”.

Regelmatig staan verzekeraars mensen te woord die het slachtoffer zijn van brand, diefstal of verlies. Het is dan hun taak om ervoor te zorgen, dat de verzekerden een uitkering ontvangen waarop zij volgens de polisvoorwaarden recht hebben.

Verzekeringsmaatschappijen zijn bij aangifte van schades kritisch en het achteraf bepalen wat de waarde is van iets, is altijd lastig. Bij waardevolle zaken zoals kunst, antiek en sieraden adviseren wij daarom vaak om deze te taxeren. Met de verzekeringsmaatschappij kan dan worden overeengekomen dat bij een schade deze getaxeerde waarde wordt aangehouden. Over deze getaxeerde waarde ontstaat dan geen discussie meer.

Voor minder waardevolle zaken is een taxatie niet altijd passend. Verzekeringsmaatschappijen adviseren dan om van deze zaken foto’s te maken. Het is verstandig om die foto’s buitenshuis te bewaren. Tegenwoordig worden de meeste foto’s digitaal gemaakt en kunnen de bestanden ook in de cloud worden bewaard (bron: Niewsbrief Boomgaard Assurantiën BV).

Heeft u ook een tip, laat het ons weten via bpschepenbuurt@gmail.com ovv tips.

Over Jan Teeuwen

Coordinator/voorzitter, WhatsApp Alert beheerder, WebMaster Jan heeft zich opgegeven cursus Reanimatie/AED cursus = LOHW kernteam - LOHW KBG lid, toegang tot lohw20@gmail.com
Dit bericht is geplaatst in Inbraak, Veiligheid. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *