#001 – Nieuwsbrief september 2013

Er  zijn in maart en augustus  airbags en navigatie-apparatuur uit geparkeerde auto’s in onze wijk gestolen. Om dit te voorkomen raadt de politie aan een goed auto-alarm te gebruiken. Duidelijke stickers dat een alarm aanwezig is, werken ook preventief. Gebruikt u ook sDNA en de sDNA stickers.

Ook is er in juli ingebroken in een woning. Hierbij heeft de politie gebruik gemaakt van het Burgernet, maar de inbraak is nog niet opgelost. Het melding maken van verdachte situaties aan de politie blijft heel belangrijk.

Om te zorgen dat u bij inbraak en verdachte omstandigheden snel gegevens bij de hand heeft om aangifte te doen en/of de politie en ons te melden, hebben wij een kaartje met de belangrijke contactgegevens van politie, onze site en de nummers en adressen van de straatcoördinatoren vervaardigd.  Deze kaart zullen wij binnenkort bij u bezorgen. Als belangrijke bron van informatie op internet adviseren wij: http://www.politiekeurmerk.nl

De politie heeft gevraagd om u aan te melden bij Burgernetwerk, zij werken samen met gemeente en politie aan veiligheid in de buurt, diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving, vermiste personen. U kunt u aanmelden op www.burgernet.nl  dan kun je kiezen voor een spraak- of sms bericht. Deelnemers kunnen rechtstreeks met de meldkamer bellen via het gratis Burgernetnummer 0800-0011. De informatie wordt direct doorgegeven aan de politie in de buurt.

Meldingen naar onze site BPSchepenbuurt@gmail.com  blijven erg belangrijk!

Hoewel dit niet primair tot onze taak behoort, willen wij u  attenderen op het feit dat er binnenkort afvalcontainers in onze wijk geplaatst zullen worden. In het witte weekblad van mei  heeft een aankondiging gestaan en eind juli is een definitief besluit genomen. Uit gesprekken met buurtbewoners blijkt dit toch onverwachts te komen en wij hadden gehoopt dat u en wijzelf beter waren geïnformeerd. De plaats van de containers kunt u op de website van de gemeente afval containers vinden.

Mocht u alsnog informatie willen, dan kunt u zich in verbinding stellen met de heer v.d. Hoogt, hoofd van de afdeling Service Stadsbeheer.

Op de Klipper en Schoener wordt nog steeds te hard gereden, “na turven blijkt dat ook  bewoners van de wijk te hard rijden”. Op de Klipper zal een snelheidsmeter geplaatst worden.

Over admin

Administrator - technical help
Dit bericht is geplaatst in Inbraak, Leefbaarheid, Veiligheid. Bookmark de permalink.