#006 – 2014 overige berichten overzicht

27 november: Poging tot inbraak Galjoen

In het weekend van  22-23 november. Weer is geprobeerd via de voordeur in te breken, maar deze keer is dit niet gelukt en is alleen het deurkozijn beschadigd. Om herhaling zo goed mogelijk te voorkomen raden wij u aan onze buurtmails van deze maand goed te lezen en verwijs ik u met deze link naar goede adviezen van de politie: http://www.politie.nl/algemeen/burgernet/braak.html

17 november: Donkere dagen Offensief:

Een groep Straatcoördinatoren heeft een rondgang door de wijk gemaakt om zwakke punten qua veiligheid aan de voorzijde van uw huis te signaleren. U heeft hierover van ons een mail ontvangen.

26 oktober Samenvatting van de site dichtbij.nl (24 oktober 2014)

Uit gegevens van de politie blijkt dat er een duidelijke afname is van het aantal inbraken dit jaar t.o.v. vorig jaar. Een intensiever samenwerking tussen politie, gemeente en buurtpreventieteams blijkt zijn vruchten af te werpen. Belangrijk is dat burgers signalen aan de politie blijven doorgeven: 112 bellen bij verdachte situaties. Acties politie: – Donkere dagen offensief met het eveneens het motto “Bel snel bij verdachte situaties 112” – Geef autokrakers geen kans: Laat geen spullen van waarde in de auto liggen, ook al is deze nog zo goed beveiligd.

17 augustus 2014 – Schietincident Herenhof

Na het dodelijk schietincident op 21 juli 2014 in de Herenhof zijn wij uiteraard meer gespitst op het geluid van schoten. In de nacht van 8 op 9 augustus hebben enkele buurtbewoners duidelijk schoten in het park gehoord. De politie is gebeld, maar er is geen verdere informatie gegeven. Op 15 augustus zijn tussen 12.00 en 15.00 veel schoten gehoord vanuit  de richting J. de Bosch Kemperstraat. Wellicht zijn dit boeren geweest, die vanaf 15 augustus weer op hazen en konijnen mogen schieten.

29 juni 2014 – WhatsApp Alert systeem

Grote uitbreiding van ons WhatsApp Alert systeem over de wijk en test. Zie voor uitleg onder het menu-item Info WhatsApp

 

18 juni 2014 – Verdachte situatie Tjalk

Door het melden van een verdachte situatie aan de Tjalk, konden wij merken dat het WhatsApp Alert systeem goed werkt.

 

Juni 2014 – Diverse berovingen in de omgeving

Gezien het recentelijke incidenten in de nabije omgeving:

  • 9 juni – een poging tot beroving van een 80-jarige vrouw
  • 11 juni – een beroving in de Marketentstern van een 14 jarige jongen van zijn mobiel bij de shelter in het Weteringpark en
  • 13 juni – beroving van een meisje van 16 jaar op van haar mobiel

is het belangrijk dat wij extra opletten. Bel de politie en gebruik het WhatsApp Alert systeem.

3 mei 2014 – Inbraken in de Ambachtenwijk

Afgelopen week zijn verschillende inbraken in de oude ambachtenwijk geweest. Vanwege deze voorvallen en de positieve uitslag om met WhatsApp Alert te beginnen zal het BPSchepenbuurt team zo snel mogelijk met deze toepassing in onze wijk starten. Geef vast uw mobiele nummer door op ons mailadres door: bpschepenbuurt@gmail.com; wij zullen uw gegevens zeker niet voor andere doeleinden gebruiken.

2014 – BPSchepenbuurt site actief

De nieuwe site van de BPSchepenbuurt is nu actief en te vinden op het internet adres: https://www.bpschepenbuurt.nl/ Enkele teamleden hebben aangeboden de site nog fraaier in te richten en moeite te doen om de site zo aantrekkelijk mogelijk te houden. Wij raden u aan onze site onder uw favoriete Websites te zetten. Stuurt u ook uw suggesties naar ons mailadres: bpschepenbuurt@gmail.com. Een goede wisselwerking met u is erg belangrijk. Een goed hulpmiddel bij Buurtpreventie blijkt een App te zijn , die op de wat uitgebreidere mobiele telefoons kan worden gebruikt: een functie van de app  “WhatsApp” Op een vrij makkelijke manier kunt u melding doen van een verdachte situatie en deze delen met de bewoners in uw directe omgeving. De heer Teeuwen is al met een proef gestart in de Windjammer en de bewoners zijn over het algemeen enthousiast om mee te doen. In onze enquête heeft een meerderheid zich hier positief over uiitgelaten. Voor verdere informatie, ook over WhatsApp, verwijzen wij u naar onze website. U kunt ook contact opnemen met uw straatcoördinator of ons mailen: bpschepenbuurt@gmail.com. Wij en uw buurtbewoners zijn uw dankbaar voor uw meldingen en uw actieve inzet.

Extra politiecontroles in november 2013 tot maart 2014

Op verzoek van verschillende mensen uit onze wijk heeft de politie de afgelopen maanden extra surveillances uitgevoerd in verband met de aanwezigheid van verdachte personen op de Staalweg en het parkeerterrein bij de haven. Er zijn door de politie geen verkeerde zaken geconstateerd, maar de omgeving is wel rustiger en minder bedreigend.

Het tunneltje onder de Kalkovenweg naar het Dijkslootpad werd op bepaalde tijden  geblokkeerd door jongeren. Onze wijkagent heeft hierover contact gehad met de schoolleiding en de afspraak is gemaakt dat hier vanuit de school meer aandacht aan besteed zal worden.

Over admin

Administrator - technical help
Dit bericht is geplaatst in Inbraak, Leefbaarheid, Veiligheid, WhatsApp met de tags . Bookmark de permalink.