#097 – Babbeltruc ouderen – bericht van de gemeente

De gemeente adviseurs Buurtpreventie van de gemeente Alphen aan den Rijn, laat ons het volgende weten en vraagt de Werkgroep dit te delen met de inwoners van onze buurt:

Vandaag hebben wij gehoord dat afgelopen weekend ouderen slachtoffer zijn geworden van babbeltrucs in Herenhof en Hof van Alphen.

Wellicht niet direct van toepassing voor ons zelf, maar we hebben vaak allemaal wel een moeder, vader of oma of tante op leeftijd die helaas tot deze doelgroep behoord.

Waarschuw onmiddelijk de politie als u hier mee te maken krijgt (112) – (toevoeging van de redactie).

Babbeltruc (overgenomen van alphens.nl)
Vrijdagmiddag (8 september, red.) hebben twee jongens geprobeerd om zich via een babbeltruc bij een 94-jarige inwoonster van Alphen ad Rijn naar binnen te praten. Ze zeiden dat er lekkage was en wilden de woning in. Een 72-jarige vriendin die bij mevrouw op bezoek was, vertrouwde het niet en heeft de twee mannen de voordeur gewezen. Gelukkig zijn er geen spullen weg.
De politie waarschuwt iedereen om onbekenden niet binnen te laten.

Zie ook de volgende link: https://hetccv.nl/onderwerpen/aanpak-overvallen/woningoverval/babbeltruc/

Over Jan Teeuwen

Coordinator/voorzitter, WhatsApp Alert beheerder, WebMaster Jan heeft zich opgegeven cursus Reanimatie/AED cursus = LOHW kernteam - LOHW KBG lid, toegang tot lohw20@gmail.com
Dit bericht is geplaatst in Inbraak, Leefbaarheid, Notification, Veiligheid. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *