#269-Schepenbuurt nieuws november 2021

WhatsApp Alert(s)

Op 16 november heeft de webmaster een bericht van de politie gedeeld via de WhatsApp Alert, voor een man die werd gezocht uit de omgeving Bezembinder.
De gezochte man is gevonden en het bericht is gesloten. Dank voor de medewerking.

Gepubliceerde bericht(en)

Op de site van LOHW is een nieuwe pagina gepubliceerd met berichtgevingen over de ontwikkeling van het bedrijventerrein aan de Staalweg


Donkere Dagen Offensief 2021

De werkgroep leden en enkele straatcoördinatoren hebben, samen met de wijkagent, BOA en een gemeenteambtenaar van het buurtpreventie team, op 3 november een veiligheidsschouw gehouden in de Schepenbuurt, in het kader van het
Donkere Dagen Offensief 2021.

Over het algemeen was de wijkagent heel tevreden over de buitenverlichting van de woningen, hoewel deze niet overal aan was of aansprong bij benadering, terwijl er wel een buitenlamp zonder naderings-schakelaar aan de gevel zichtbaar was. Ook een deurbel met camera is een prima preventiemiddel.
Advies: de buitenverlichting ‘s nachts aan te zetten of een schemer-/naderingsschakelaar (laten) monteren voor eigen veiligheid.
Advies: aan bewoners van de Klipper (oneven nummers) om het achterpad van de woningen beter te verlichten, het is nu een donkere steeg en een goede gelegenheid voor inbrekers om zich, of hun spullen tijdelijk te verbergen.

De hoge begroeiing van bomen, heggen en struiken aan de straatkant is ideale bescherming voor inbrekers, ze kunnen zich er goed achter verbergen.
De hoogte van de erfafscheiding mag, volgens Kadasterdata/juridischloket, aan de straatzijde max. 1 meter en aan de achterzijde max. 2 meter zijn.
Advies: heggen en struiken tijdig snoeien voor eigen veiligheid en planten en struiken direct grenzend aan de openbare weg, met name op straathoeken, ook voor de verkeersveiligheid.

Door de wijkagent werd preventief aangebeld bij een woning aan de Brigantijn, daar stonden niet goed afgesloten fietsen. Ze konden zo in een busje geladen worden, wat de laatste tijd een aantal keren in Alphen is gebeurd.
Advies: laat fietsen niet los in de voortuin staan, maar zet de fiets binnen of keten deze ergens aan vast, dit ter voorkoming van onrechtmatig meenemen.

Er zijn ook enkele praktische verbeteringen voor de openbare ruimte besproken, welke opgepakt zullen worden door de gemeente zoals: snoeien van bomen bij lantaarnpalen, vogelkleppen op gele afvalbakken op het Galjoen en het (laten) verwijderen van langdurend liggend bouw-/tuinafval op openbare looppaden/trottoirs (bijvoorbeeld op het looppad Klipper/Kotter/Windjammer). De opruimkosten zullen dan verhaald worden op de bewoner, die het afval daar tijdelijk opslaat.

Al met al een waardevolle en nuttige veiligheidsschouw.


Wist u dat . . .

  • . . . de gemeente een nieuw systeem hanteert voor meldingen openbare ruimte. Zo krijgt u nu een bericht dat uw melding is geregistreerd. Nadat de melding afgehandeld is, krijgt u hiervan ook een bericht, wat voorheen niet gebruikelijk was.
    Deze procedure werkt ook als u een melding doet via de app BuitenBeter;
  • . . . een melding door een bewoner is gemaakt over een grote kier in de bestrating van de Windjammer ter hoogte van de parkeerplaats bij de haven. De kier is inmiddels gedicht;
  • . . . met ingang van 23 november AMBER Alert in het vervolg via Burgernet zal worden verzonden bij een vermist kind in levensgevaar. Indien relevant zal de webmaster dit bericht doorzetten via de WhatsApp Alert van de Schepenbuurt;
  • . . . u overlast van vuurwerk centraal het beste kunt melden bij de gemeente tel. 140172, ook in de avond uren;

 

Dit bericht is geplaatst in Inbraak, Leefbaarheid, Notification, Veiligheid, WhatsApp. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord