#270-Terugblik 2021 en focus 2022

Beste Schepenbuurt bewoners en relaties,

2021 is weer een bijzonder en bizar jaar geworden, in het begin van het jaar leefden we met elkaar op anderhalve meter afstand. In de zomer dachten we dat alles de goede kant op ging en nu zitten we in de “booster” periode en met weer een vervelende situatie van “lock-down”. Wij wensen en hopen met u dat 2022 voor eenieder een beter en “normaal” jaar zal worden.

Ondanks het COVID-19 virus heeft de werkgroep, samen met een aantal bewoners, veel werk verzet. Aan het gemeentebestuur hebben we duidelijke signalen afgegeven om onze leefbaarheidswensen kenbaar te maken. Hiervoor is, o.a. naar aanleiding van de vragenlijst met de analyse/samenvatting over de ontwikkeling Noordrand, het platform LOHW (Leefbare Omgeving Heimanswetering) samengesteld met een eigen website, die op 21 mei jl. de lucht in is gegaan. Alle deelnemers van de BPSchepenbuurt website, zijn daar automatisch bij aangesloten.

Met de gemeente zijn wij voortdurend in gesprek over de verkeerssituatie in onze wijk, waarbij de ontwikkeling van het bedrijventerrein Staalweg tot veel overleg heeft geleid. Binnen het platform LOHW is het team Staalweg gevormd, waarin BPSchepenbuurt vertegenwoordigd is. Recentelijk hebben we een verkeersschouw gehouden en het team Staalweg gaat zich beraden over de te nemen vervolgstappen.

Wat gebeurde er nog meer in 2021:

  • Een aantal buurtbewoners hebben, zodra het mogelijk was, de jaarlijkse herhalingsopleiding Reanimatie en AED-training gevolgd. Vele gecertificeerde bewoners hebben zich opgegeven als hulpverlener bij HartslagNu;
  • Eind augustus is er een openbare laadpaal voor elektrische motorvoertuigen geplaatst op de parkeerplaats Klipper naast het appartementengebouw;
  • Fietsendiefstal uit tuinen zowel in de Schepenbuurt als in de aangrenzende buurten;
  • Helaas zijn 2 inbraken en inbraakpogingen in onze wijk geregistreerd;
  • Op 3 november is de jaarlijkse veiligheidsschouw gehouden in het kader van Donkere Dagen Offensief 2021, dat enkele waardevolle adviezen heeft opgeleverd;
  • De WhatsApp Alert van de Schepenbuurt is gelukkig dit jaar beperkt gebruikt door de bewoners/werkgroep, maar: Blijf alert.

De LOHW-nieuwsberichten over de verkeersveiligheid Staalweg, Noordrand ontwikkelingen, reconstructies, etc., verschijnen op de LOHW-website en in de berichtgeving op BPSchepenbuurt zal de communicatie zich beperken tot de link naar het artikel. Bent u nog niet aangemeld bij de LOHW-berichtgeving, klik hier.
De werkgroep BPSchepenbuurt zal zich vooral richten op de veiligheid en ontwikkelingen binnen de buurt.

De werkgroep BPSchepenbuurt wenst u Fijne Kerstdagen en een Gelukkig en Gezond 2022.

En: Denk eraan om enkele lichtjes te laten branden wanneer u weggaat (en niet alleen tijdens de feestdagen), want hiermee laat u een aanwezigheidsindruk achter.

Wees alert, houd elkaar in de gaten en bied waar nodig een helpende buurthand.

Dit bericht is geplaatst in HartVeilig, Inbraak, Leefbaarheid, Notification, Veiligheid, WhatsApp. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *