#268-Schepenbuurt nieuws oktober 2021

WhatsApp Alert(s)

 • De webmaster heeft op 17 september een gemeente/politie bericht doorgezet naar aanleiding van een woningoverval in de nabije omgeving. De politie deelt de signalementen van de twee overvallers, met steekwapens.
  De overvallers zijn kort na de melding aangehouden;

Gepubliceerde bericht(en)

 • #266-Fietsdiefstal uit voortuin Kotter. Het is gebleken dat in hetzelfde weekend ook een fiets is gestolen uit de voortuin van de M. Klompéstraat;
 • #267-Donkere Dagen Offensief 2021

Hartveilige buurt – Reanimatie en AED training

Op 7 oktober is de derde reanimatie instructie les gehouden, In totaal hebben 15 cursisten deelgenomen aan de 3 georganiseerde cursussen.

Op 4 november is een extra mogelijkheid om deel te nemen aan de reanimatie en AED bediening bij Vitaal opleidingen. Reageer snel, want vol is vol. Meldt je aan bij Vitaal opleidingen, telefoon 0652669706 of per e-mail: info@vitaalopleidingen.nl.


Overleg straatcoördinatoren, werkgroep BPSchepenbuurt, wijkagent en gemeente

Op 13 oktober jl. is het reguliere overleg tussen de straatcoördinatoren, werkgroep BPSchepenbuurt, wijkagent en gemeente instanties weer opgepakt. Eerdere bijeenkomsten moesten door de RIVM maatregelen worden uitgesteld. De belangrijkste onderwerpen van dit overleg betreffen met name: verkeersveiligheid (gevolgen van de ontwikkelingen Noordrand & bedrijventerrein), groenbeheer en veiligheid in en om huis.
Een nieuw aandachtsgebied is de Transitievisie Warmte (TVW; actie om het aardgas af te sluiten), waar we als Schepenbuurt bewoners op korte termijn mee te maken krijgen.
Kijk op de site van de betreffende webpagina’s bij gemeente ontwerp Transitievisie Warmte en op de LOHW webpagina naar actuele informatie over dit onderwerp.

De aandachtspunten uit dit overleg, die voor u als bewoner van belang zijn:

 • Gooi afval in de juiste ondergrondse afvalbak. Zet het ook nooit ernaast, want dat kan u een aardige boete opleveren;
 • Zorg dat uw heg langs de openbare weg/voetpad tijdig wordt gesnoeid.
  Voorkom overhangende takken;
 • Bij problemen in de openbare ruimten, maak een melding bij de gemeente.
  Het advies is dit te doen via de app: BuitenBeter;


Donkere Dagen Offensief 2021

Op woensdag 3 november vindt een schouw plaats in de Schepenbuurt met als thema Donkere Dagen Offensief 2021. Deze schouw wordt door straatcoördinatoren, de wijkagent, BOA’s en de betrokken gemeenteambtenaren gedaan.
Het doel van de actie is de Schepenbuurt bewoners bewust te maken van de maatregelen, die zij zélf kunnen uitvoeren, om de kans op een woninginbraak zo klein mogelijk te houden.


Verkeersschouw Staalweg

Recentelijk heeft een schouw met betrekking tot de verkeersveiligheid op de Staalweg plaats gevonden, dit naar aanleiding van de ontwikkelingen op het bedrijventerrein.
De gemeente heeft hiervan een verslag gemaakt, dat gedeeld is met de straatcoördinatoren. Een conclusie is dat de gemeente nog moet starten met het verkeersonderzoek en dat zij geen prioriteiten geeft aan dit onderzoek. Wel zijn enkele ideeën besproken, maar de gemeente laat duidelijk weten dat dit geen keuze en/of toezegging is. De werkgroep LOHW-Team Staalweg, waarin BPSchepenbuurt zitting heeft, gaat zich nog beraden over de te nemen vervolgstappen.


Wist u dat . . .

 • . . . in de Schepenbuurt 7 burgerhulpverleners zich aangemeld hebben bij het reanimatie oproepsysteem van HartslagNu.
  Met meer hulpverleners is de kans groter om iemand met  hartfalen binnen 6 minuten te kunnen reanimeren, waardoor blijvende schade voorkomen kan worden. Ben jij 18 jaar of ouder en heb jij in de afgelopen twee jaar een erkende reanimatietraining gevolgd, meldt je aan;
 • . . . op de site van de RIVM kunt kijken of er een Stookalert van toepassing is. Steek je toch de haard aan, houd je dan aan de 10 stooktips van milieu centraal, om (buurt)hinder te voorkomen;
 • . . . oproep is gedaan vanuit LOHWop 1 november voor ondersteuning van Zienswijze met betrekking tot Transitievisie Warmte van Team Warmte. Met deze transitievisie gaan we allemaal te maken krijgen, dus daarom ook hier deze oproep. Klik hier om meer hierover te lezen en uw ondersteuning te geven. Ook is ruimte beschikbaar voor optioneel op- en aanmerkingen.
Dit bericht is geplaatst in HartVeilig, Inbraak, Leefbaarheid, Notification, Veiligheid, WhatsApp. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *