#275-Storm Eunice trekt over de Schepenbuurt

De storm Eunice heeft flink huisgehouden en ook in onze wijk is de schade aanzienlijk.
De WhatsApp Alert is gebruikt om te waarschuwen tegen rondvliegende panelen, inclusief de uiteindelijke landingsplaats. Op een enkele vergissing na zijn steunbetuigingen op de WhatsApp Alert uitgebleven, waarvoor hulde.
Zover bekend heeft niemand letsel opgelopen door de storm.

De ernstigste schades betreffen een kapotgewaaide serre op de bovenste verdieping van het appartementengebouw, waarvoor de brandweer een deel van de Klipper tijdelijk heeft afgesloten, een stuk van 18 meter dakgoot is afgebroken van huizen aan de Klipper, het dak van de stuurhut van “de Lis”, het onderkomen van de Watersportvereniging Alphen aan den Rijn, lag 10-tallen meters verder in een tuin aan de Schoener en het dak van woningen aan de Tjalk. Ook zijn in alle straten bij huizen dakpannen verschoven of stuk geslagen en er zijn enkele bomen aan de Staalweg, Windjammer, Tjalk en in het Weteringpark omgevallen of hebben takken verloren.

De werkgroep leden leven mee met alle bewoners, die schade hebben geleden door de storm en hopen dat met reparatie de sporen van dit natuurgeweld spoedig verholpen kunnen worden.

Jan. Els en Cornelis

 

Dit bericht is geplaatst in Notification, Veiligheid. Bookmark de permalink.