#273-Staalweg wordt nu al aan gort gereden

De bouwwerkzaamheden zijn net gestart op het industriegebied en de Staalweg wordt nu al aan gort gereden. De kans is dus groot dat dit veel erger gaat worden als ook gestart wordt met bouwen op de andere kavels.

Op 1 februari 2022, heeft een bewoner van de Schepenbuurt de werkgroep geïnformeerd over ernstige schade aan de Staalweg en ons deze foto gestuurd.

Uit de bandensporen is duidelijk te zien dat een vrachtwagen die het bedrijventerrein in- of uitrijdt, dit heeft veroorzaakt. Er is ons inziens een gevaarlijke situatie ontstaan wat alleen verergerd gaat worden als er meer bouwverkeer straks het terrein op gaat rijden met zwaar materiaal.

Op 2 februari heeft de werkgroep BPSchepenbuurt de  verkeersdeskundige van de gemeente hierover geïnformeerd. De verkeersdeskundige zal dit incident gaan oppakken en op korte termijn zijn bevindingen terugkoppelen.

De werkgroep vraagt u als bewoner van de Schepenbuurt en regelmatige gebruiker van de Staalweg ons gelijk te informeren als u verdere verslechtering constateert en/of getuige bent van vrachtverkeer die via de “schouders” van de Staalweg in- en uitrijden. Noteer a.u.b. het kenteken/maak foto met kenteken en stuur uw informatie in via bpschepenbuurt@gmail.com. Bij voorbaat hartelijk dank.

Dit bericht is geplaatst in Notification, Veiligheid. Bookmark de permalink.

4 reacties op #273-Staalweg wordt nu al aan gort gereden

 1. Werkgroep Schepenbuurt schreef:

  Een bewoner uit de Schepenbuurt laat het volgende weten:
  Ik ben aanwezig geweest bij een dergelijke uitrij-situatie, toen ik op weg was naar ons woonadres.
  De vrachtwagen stond dwars op de gehele breedte van de Staalweg en blokkeerde zowel het verkeer van links en van rechts. De 90 graden bocht vanaf de (illegale) uitrit naar de weg was al een paar keer geprobeerd te nemen, maar lukt dan nog niet.
  Uiteindelijk is de chauffeur even weer de uitrit naar achteren opgereden, zodat de wachtende auto’s konden passeren.
  De bandensporen op de foto kunnen van die situatie zijn, aangezien de vrachtauto de uitrit wilde afdraaien om naar rechts de Staalweg op te rijden.”

  Naam de bewoner bij de werkgroep bekend.

  • Werkgroep Schepenbuurt schreef:

   De verkeersdeskundige van de gemeente geeft ons de volgende terugkoppeling:
   Op 3 februari is onze opzichter op locatie geweest en is op de hoogte van de schade.
   De aannemer, firma Vd Vlist, is hierop aangesproken en gaat de schade herstellen. Hij zorgt dat de berm weer aangevuld wordt.
   Oorzaak was waarschijnlijk het transport van de heistelling.

 2. Werkgroep Schepenbuurt schreef:

  Een andere bewoner uit de Schepenbuurt laat het volgende weten:
  “Gistermiddag, 2 februari 2022, reed mijn vrouw op de Staalweg richting Kalkovenweg waarbij een vrachtauto, komende vanaf de bouwplaats geen voorrang verleende en dus de voorrangsregels negeerde. Een noodstop van mijn vrouw heeft een aanrijding voorkomen.
  Het is goed afgelopen, maar de uitrit leidt nu al tot onveilige situaties.
  Door de schrik zijn geen nadere gegevens van de veroorzaker opgenomen.”

  Naam de bewoner bij de werkgroep bekend.

  • Werkgroep Schepenbuurt schreef:

   De verkeersdeskundige van de gemeente geeft ons de volgende terugkoppeling:
   Het incident waarbij een vrachtauto komende vanaf de bouwplaats geen voorrang verleende is vervelend maar is iets wat we niet in de hand hebben.
   Verkeer op de Staalweg heeft voorrang op het verkeer komende vanuit de bouwlocatie. Ik kwalificeer dit als incident, de inrichting en de verkeersregels lijken mij hier duidelijk.

Geef een antwoord