#231 – Schepenbuurt nieuws augustus 2020

WhatsApp Alert(s)

Op 13 augustus heeft een bewoner een bericht gepubliceerd omtrent een poes. Zoals in het protocol is opgenomen is de WhatsApp Alert van de Schepenbuurt hiervoor niet bedoeld.

Een WhatsApp Alert is pas een waardig bericht als direct gevaar bestaat voor u en uw omgeving. Altijd zelf eerst 112 of 0900-8844 bellen en dan pas een WhatsApp Alert uitsturen.

Naar aanleiding van dit bericht zijn 30 berichten door andere bewoners verstuurd naar ca. 200 deelnemers, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Dit levert alleen maar ergernis op en daardoor zijn enkele deelnemers uit de WhatsApp Alert gestapt.
Voorkom deze ergernis, maar als wilt u reageren, stuur dan een e-mail naar het werkgroep adres bpschepenbuurt@gmail.com. Reageer alleen op een WhatsApp Alert melding als uw bericht bijdraagt aan het afhandelen van het gemelde incident.

De werkgroep heeft in het verleden aangegeven dat voor “Lief en Leed” aspecten een aparte straat/wijk WhatsApp groep opgericht kan worden.
Het initiatief hiervoor ligt bij de bewoners en niet bij de werkgroep.
Dit initiatief is nu opgepakt en voor aanmelden bij de “Lief en Leed” groep kunt u bellen naar 06 5166 7833.

De werkgroep vraagt u dringend om het WhatsApp Alert systeem alleen te gebruiken waarvoor het is opgezet.
Zie het protocol en eerdere bericht met spelregels (#158) hierover.

Bericht(en)

Geen berichten gepubliceerd door de werkgroep in augustus 2020;


Praat mee met de Noordrand

Inmiddels zijn de 4 fasen met betrekking tot het participatie proces “praat mee met de Noordrand” afgesloten.

Klik hier om de resultaten van de beschikbare verslagen te downloaden.


Top 3 aandachtspunten werkgroep

Van de Schepenbuurt bewoners is geen enkele terugkoppeling ontvangen over de gepubliceerde top 3 aandachtspunten voor de komende periode. De aandachtspunten zijn:

 1. reconstructie / herinrichten openbare ruimte Schepenbuurt,
 2. verkeersveiligheid in en verkeersstromen door de buurt,
 3. onderhoud van groenstroken en van de openbare ruimte.

De werkgroep gaat gaat hiermee aan de slag de komende periode.


Leefbare Omgeving HeimansWetering (LOHW)

Door de vakantie reces bij zijn er geen of nauwelijks ontwikkelingen geweest.

Wilt u ook een bijdrage leveren aan een leefbare omgeving Heimanswetering, het team kan nog steeds hulp gebruiken. U hebt de afgelopen tijd kunnen lezen waar het team zich voor inzet, dus meld je aan via mail.


Investeringsprogramma reconstructie openbare ruimte 2020-2025

De werkgroep heeft via een e-mail de gemeente laten weten dat wij graag in het najaar mee willen denken en participeren in het opstellen van een uitvoeringsplan voor klein onderhoud, welke gepland staat voor 2021.

Ook wil de werkgroep samen met een verkeersdeskundige in het najaar kijken naar mogelijke korte termijn oplossingen om te komen tot uniforme en duidelijke straataansluitingen in de wijk. Ook zal aandacht gevraagd worden voor het beperken van sluipverkeer door de wijk.

Met de gemeente is een afspraak gemaakt voor een schouw in onze wijk in de loop van september. De werkgroep wil graag van u weten welke straten/stoepen/openbare ruimte klein onderhoud nodig hebben. Stuur uw mail voor 10 september naar bpschepenbuurt@gmail.com met duidelijke locatie en omschrijving waar klein onderhoud van de openbare ruimte nodig is;

Voor urgent onderhoud in de openbare ruimte, kunt/moet u altijd direct de gemeente benaderen en/of dit via de app BuitenBeter melden.


Wist u dat . . .

 

 

 • . . . naar aanleiding van het incident begin augustus, dat een bewoner ernstig gevallen was door losse/scheve stoeptegels, de gemeente binnen enkele dagen poolshoogte is komen nemen, maar het probleem niet hebben opgelost. Wel heeft een tweede bewoner van de Windjammer via de app BuitenBeter een verzoek gedaan om de verzakte stoep over de hele Windjammer aan te pakken;
 • . . . een Schepenbuurt bewoner melding bij de gemeente heeft gemaakt, dat de nieuwe beplanting langs het pad Kotter-Windjammer, welke een jaar geleden is aangebracht, erg te lijden hebben onder de droogte;
 • . . . de werkgroep besloten heeft de overleg bijeenkomst met de gemeente, politie, BOA en straatcoördinatoren van 14 oktober a.s. in verband met de huidige corona maatregelen uit te stellen tot april 2021;
 • . . . de koepel van gepensioneerden een campagne start in september voor senioren en veiligheid.  Aan de campagne zal ook aandacht worden besteed in TV-programma’s, zoals o.a. Radar, Kassa en Opsporing verzocht.Klik hier. Ook de gemeente Alphen a/d Rijn doet mee aan deze campagne meldt alphens.nl;
Dit bericht is geplaatst in Leefbaarheid, Notification, Veiligheid, WhatsApp. Bookmark de permalink.

3 reacties op #231 – Schepenbuurt nieuws augustus 2020

 1. Cornelis Quaak schreef:

  Heeft de gemeente een reactie gegeven op het droogte probleem van het groen langs het voetpad en zo ja, welke actie is genomen?
  Het onderhoud van de groenstrook tussen de Klipper en Windjammer wordt slecht of niet uitgevoerd. Onkruid kan ruim zaaien na de bloei en ontsiert het aanzicht.
  Na het wieden blijft het opruimen veel liggen. Een punt van aandacht bij de schouw.

  • Werkgroep Schepenbuurt schreef:

   De werkgroep verzoek de bewoners direct via de app BuitenBeter of direct bij de gemeente een vervolg melding te doen van deze klacht.

 2. Gerda Klapper-Dane schreef:

  Goedemorgen,
  Naar aanleiding van jullie verzoek aan de coordinatoren, wat de Kotter betreft heeft Joke reeds doorgegeven, de onveilige situatie op het fietspad.
  Daarnaast is er op de Kotter tussen nr.14 en nr 9 een verzakking, die bij regen tot een aardige plas leidt en steeds groter wordt.
  Ondanks herhaalde verzoeken richting o.a. Marco is het heggetje rond de container Kotter/Schoener nog steeds niet geplaatst.
  Een ander aandachtspunt blijft de Kalkhovenweg. Vorige week reden wij rond 8.30 daar en zagen de onoverzichtelijk, gevaarlijke situatie veroorzaakt door een nogal breeduit geparkeerde vrachtwagen, die door scholieren en auto’s vanaf beide zijden gepasseerd moesten worden.

  Groet Gerda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *