#230 – Schepenbuurt nieuws juli 2020

Alert(s)

Op 28 juli heeft een bewoner melding gemaakt over jongelui bij de shelter in het Weteringpark die veel lawaai maakten en gooiden het e.e.a. tegen de shelter.  Door een bewoner melding bij de politie gedaan en de werkgroep heeft hierover melding gedaan bij de gemeente.

De wijkagent laat weten dat contact is opgenomen met de melder(s), intern aandacht gevraagd voor extra surveillance in en rond het Weteringpark en adviseert altijd gelijk de politie te bellen, zodat gelijk ingegrepen kan worden.

Bericht(en)

5 juli – bericht #229-Praat mee over de Noordrand over participatie ontwikkeling van de Noordrand. Terugkoppeling gehad van de gemeente op 7 juli zonder opgave van reden waarom de werkgroep niet vooraf is geïnformeerd via een brief. Inmiddels zijn al 2 van de 4 stappen van het participatie proces afgerond en stap 3 moet in de vakantietijd worden afgerond en loopt tot tot en met 5 augustus.

Top 3 aandachtspunten werkgroep

De werkgroep heeft een top 3 aandachtspunten voor de komende periode gemaakt t.w.

 • reconstructie/herinrichting openbare ruimte Schepenbuurt op de agenda voor 2023 te krijgen;
 • verkeersveiligheid/verkeersstromen bij inrichting voormalig Bos Beton terrein en door de Schepenbuurt (2020-2022);
 • onderhoud openbare ruimte en openbare groen Schepenbuurt (2020-2021);

Reacties en aanvullingen op deze top 3 aandachtspunten zijn welkom, zodat we als werkgroep goed weten wat er zoal leeft binnen onze buurt. Plaats een reactie of stuur een mail naar bpschepenbuurt@gmail.com.


Leefbare Omgeving HeimansWetering (LOHW)

De juli ontwikkelingen:

 1. Op 17 juni een brief gestuurd naar de gedeputeerde A. Koning, provincie ZH, over woningbouw mogelijkheden op het voormalig Bos Beton terrein. Mail ontvangen met bericht, dat door drukte de brief pas na het zomerreces begin september zal worden beantwoord;
 2. Twee gesprekken met de gemeente over de inrichting van het terrein. Twee relevante punten uit dat gesprek:
  1. van belang is dat Van Schip niet weg wil en dus woningbouw niet mogelijk is
  2. afstemming met makelaar Basis en grondeigenaar Van Erk omtrent de status van de kavels en inzicht in /overleg over BeeldKwaliteitPlan;
 3. Status van de verkoop voormalig Bos Beton terrein: meer dan 50% van de grond is in optie vastgelegd en de vastgelegde partijen zitten in de lichte MKB bedrijvigheid, geen herriemakers, geen transportbedrijven en geen ‘chemie’.
  Het Beeld Kwaliteit Plan (versie zonder omgevingsfoto’s) van de grondeigenaar roept veel vragen op en lijkt meer op een verkoop brochure.

Investeringsprogramma reconstructie openbare ruimte 2020-2025

Vooralsnog geen antwoord gekregen van de gemeente naar aanleiding van de brief d.d. 25 mei met het verzoek om reconstructie van de Schepenbuurt gelijk te laten plaats vinden met de reconstructie van het Weteringpark.
Na het versturen van een  herinnering heeft de werkgroep het volgende antwoord gekregen: “De Schepenbuurt is in vergelijking met andere buurten en straten in een betere staat. Daarom wordt deze nog niet op de planning opgenomen. In 2021 zal er aan verschillende straten in de Schepenbuurt wel klein onderhoud plaats vinden”. Klik hier om de brief van de gemeente te lezen. De werkgroep zal contact opnemen met de gemeente voor nadere uitleg en participatie voorstellen.


Speelruimteplan 2020-2024 – vervanging speeltoestel  in Weteringpark afgerond

Op 14 juli zijn alle hekken rondom de nieuwe speeltoestellen verwijderd en zijn de nieuwe speeltoestellen open gesteld voor  de kinderen. Hiermee is de vervanging van het verwijderde speeltoestel in 2019 voltooid. De werkgroep heeft de gemeente en de wethouder op 17 juli bedankt voor de realisatie van de nieuwe speeltoestellen.

Volgende project in het Weteringpark staat gepland voor 2022 t.w. aanpassing / verbeteringen van het gebied bij de waterpompen en eromheen.
In 2023 zal het deel met de eikenbomen aangepakt worden.


Hartslagnu

Eind juli zijn voor zover  bekend bij de werkgroep twee reanimatie alerts van Hartslagnu geweest in de nabije omgeving (W. Druckerstraat en Markententster). Goed om te zien dat van diverse kanten burgerhulpverleners (ook Schepenbuurt bewoners) hier gehoor aan gaven en om te constateren dat de professionele hulpdiensten ook snel ter plaatsen waren.

Wilt u meer weten over Hartveilig wonen klik hier;


Wist u dat . . .

 

 

 • . . . een tweetal bewoners via de app BuitenBeter melding hebben gemaakt van defecte lantaarnpalen op de Windjammer, M. Klompéstraat en  het pad Windjammer-Schoener;
 • . . . u zelf melding kunt maken via de app BuitenBeter over defecten openbare ruimtes en andere zaken;
 • . . . u wijzigingen van telefoongegevens kunt doorgeven via het formulier: contactgegevens;
 • . . . in week 29 driemaal brandalarm is geweest bij firma Van Schip,  op de Schans (1x) en op de Bronsweg (2x);
 • . . . de werkgroep een verzoek bij de gemeente heeft ingediend voor picknicktafel(s) en/of bank(en) en afvalbakken bij de nieuwe speeltoestellen in het Weteringpark en plaatsing van bordjes dat roken bij de speeltoestellen verboden is;
 • . . . de werkgroep ernstig op zoek is naar een jurist in het kader van herinrichting van het voormalig Bos Beton terrein en het opstellen van bezwaarschriften. Bent u of kent u een jurist in uw netwerk die de werkgroep wil helpen, meldt het ons alstublieft via bpschepenbuurt@gmail.com;
 • . . . er op het parkeerterrein bij de Herenhof per 1 juli een blauwe zone van toepassing is voor twee van de drie parkeerplaatsen. In de blauwe zone is een parkeerschijf verplicht in de ochtenduren van 09.00 tot 13.00 uur (zie bord bij entree). Er is veel controle door handhaving en de bon voor het vergeten van de schijf is zuur, circa  €60,00;
 • . . . een buurtbewoner ernstig is gevallen door ongelijke/losse stoeptegels op de Windjammer. Melding bij gemeente gedaan over deze losse stoepstegels, ook nabij de ondergrondse afvalbakken op de Brigantijn.  Bel de gemeente of gebruik de app BuitenBeter om melding openbare ruimte te maken;
Dit bericht is geplaatst in HartVeilig, Leefbaarheid, Notification, Veiligheid, Weteringpark, WhatsApp. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *