#223 – Schepenbuurt nieuws maart 2020

Alert(s)

 • Geen WhatsApp Alerts in maart 2020

Bericht(en)

 • Op 15 maart – #217-Coronavirus, Burenhulp en buurtzorg, waarin wordt aangegeven hoe Schepenbuurt bewoners hulp en zorg kunnen krijgen. Van de gemeente heeft de werkgroep grote waardering gekregen voor dit initiatief;
 • Op 18 maart – #218-Buur-help je buren, waarin de werkgroep in navolging van bericht #217 en nader gemeente advies, vraag en aanbod voor hulp inventariseren en te hanteren regels over hulp en het introduceren van Buur-help je buren coördinator voor de Schepenbuurt, Annet van Lieshout;
 • Op 30 maart – #219-Berenjacht in de Schepenbuurt; Lijkt een succes te zijn, want we zien regelmatig kinderen al dan niet met begeleiding die beren aan het zoeken zijn;
 • Op 31 maart – #220-Geen chemische fabriek in woonwijk Alphen a/d Rijn, met een belangrijk bericht van het TeamHeimanswetering. Hierin is alle relevante informatie voor de bewoners opgenomen met een verwijzing naar de ACEWA website en naar de online petitie om een bezwaar in te dienen tegen deze plannen en een suggestie kunt invullen wat u wel graag zou willen zien wat er op dit terrein moet komen.

Aantal handtekeningen voor de petitie groeit met de dag, maar het ACEWA team wil geen enkele stem missen. Het verzoek aan allen om de link naar website zo veel mogelijk te delen met bewoners uit andere wijken.


Effect “Heimanswetering plan” voor de Schepenbuurt

In de RC Ruimtelijke en economisch domein vergadering van 12 maart j.l. is met name gesproken over de mogelijke nieuwe woongebieden in Alphen aan den Rijn (Gnephoek, Noordrand 1, etc.). Naast het woonplan is ook besproken om het bedrijvenplan hierin te integreren.

TeamHeimanswetering is een inspraak document aan het voorbereiden voor een van de komende RC ruimtelijke en economisch domein vergadering, waarin het bedrijvenplan van Alphen aan den Rijn zal worden opgenomen in de agenda.

Door het ACEWA project heeft het Team alle tijd en aandacht besteed aan het maken van de website, de online petitie, mobiliseren van de buurt buren en communicatie met de gemeente.

Wilt u ook meedenken om de SCHEPENBUURT en directe omgeving woonvriendelijk, veilig en leefbaar te houden, laat het ons weten via mail: bpschepenbuurt@gmail.com, ovv Heimanswetering plan.


Hartveilig wonen

In verband met het Coronavirus en de adviezen van RIVM is de opleiding op 18 maart komen te vervallen. Zodra het mogelijk is, zal Wendy van Dalen ons laten weten wanneer deze cursus wordt ingepland. Mocht u nog belangstelling hebben om deel te nemen aan een opfriscursus, neem dan contact op met Vitaal Opleidingen, tel: 0172 533 382.

Alle burgerhulpverleners hebben een bericht gekregen van Team HartslagNu met maatregelen hoe te handelen in verband met het Coronavirus.
De belangrijkste adviezen zijn om het beademen bij een reanimatie niet uit te voeren en om geen actie te ondernemen bij een oproep als u niet fit bent /zich niet fit voelt.
Mocht u deze informatie niet hebben ontvangen en ook willen lezen, klik hier;


Wist u dat . . .

 

 

 • . . . medicijnen thuis kunt laten bezorgen vanuit uw apotheek, zodat u niet onnodig naar buiten hoeft;
 • . . . de Buur-help je buren coördinatie team (Annet, Els en Jan) alle nog niet aangesloten bewoners op de BPSchepenbuurt nieuwsberichtgeving, via een papieren bericht in de brievenbus geïnformeerd hebben over het Buur-help de buren initiatief.
  Dit heeft ertoe geleid dat de dekkingsgraad in de Schepenbuurt is toegenomen van 91% naar 96% en ook tot meer deelnemers aan de WhatsApp Alert systeem;
 • . . . de AED bij de Watersportvereniging Alphen op de LIS per 6 april wordt aangemeld en door de Coronavirus beperkingen bereikbaar is van 08:00 – 18:00;
 • . . . dat de politie waarschuwt voor fraude via WhatsApp: klik hier

Over Jan Teeuwen

Coordinator/voorzitter, WhatsApp Alert beheerder, WebMaster Jan heeft zich opgegeven cursus Reanimatie/AED cursus
Dit bericht is geplaatst in HartVeilig, Leefbaarheid, Notification, Veiligheid. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *