#236 – Update petitie “Geen in-/uitrit halverwege Staalweg”

Update van het team verontruste bewoners Leefbare Omgeving HeimansWetering

Petitie voortgang:

Het  team laat weten dat de petitie inmiddels ca. 120 handtekeningen heeft verzameld.

Teken de petitie, want als we straks niet genoeg draagvlak kunnen tonen bij de bezwaarschrift procedure, wordt het een verloren zaak en hebben we een onveilige verkeerssituatie laten ontstaan (zie bericht #233).

Natuurlijk wil het team zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen. Heeft u nog niet getekend, vergeet dit niet te doen voor 1 november 2020. Klik hier. Ook huisgenoten met een eigen email kunnen tekenen, mits 16 jaar of ouder.

Deel ook deze link zoveel mogelijk in uw netwerk


“Illegaal” kappen & bevestiging:

foto: AvLdK

Op 14 oktober is veelvuldig overleg geweest met de gemeente omtrent het kappen van 3 hoge bomen op de Staalweg ter hoogte van de geplande in-/uitrit naar het nieuwe bedrijventerrein waarop 20 bedrijfskavels zijn gepland. Het blijkt dat de bomen zijn gekapt door Van Erk Ontwikkeling en dit valt volgens het team onder de categorie “illegaal” kappen van bomen, omdat duidelijk was afgesproken tussen Van Erk en de gemeente bij de vergunningverlening dat het kappen uitgevoerd zal worden door de gemeente Alphen a/d Rijn.

Op 15 oktober laat de gemeente ons het volgende weten: “Inmiddels is duidelijk dat de bomen gekapt zijn door de ontwikkelaar en dit niet had mogen gebeuren. Dit hebben zij inmiddels ook erkend. Wij bekijken welke stappen wij gaan zetten richting deze partij.”


Teken de petitie, klik hier


 

Dit bericht is geplaatst in Leefbaarheid, Notification, Veiligheid. Bookmark de permalink.

2 reacties op #236 – Update petitie “Geen in-/uitrit halverwege Staalweg”

 1. Frans Walvis schreef:

  Het kappen en in stukken zagen had niet mogen gebeuren zo erkent de ontwikkelaar, maar het kwaad is al geschied. Terugplaatsen gaat niet meer!
  Waarom moet je dan nog bekijken welke stappen de gemeente gaat zetten richting de ontwikkelaar, Van Erk Ontwikkeling.
  Bestuurlijke ongehoorzaamheid mag niet lonen, c.q. Van Erk mag hier niet mee wegkomen!
  Ik stel simpel voor: HANDHAVEN.

  • Werkgroep Schepenbuurt schreef:

   Dank voor je reactie. We hebben deze reactie ook opgenomen als reactie op de petitie, welke aan de raad en college B&W zal worden overhandigd, uiteraard rekening houdend met de privacy regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *