#229 – Praat mee over de Noordrand

Onderstaand bericht overgenomen van MHHNH


Online participatie Noordrand (Vierambachtspolder).
De gemeente heeft met een brief van 30 juni 2020 alle direct betrokkenen uitgenodigd om deel te nemen aan de online participatie over de ontwikkeling van de locatie Noordrand.  

De gemeente heeft de mogelijkheden in kaart gebracht en wil deze verder uitwerken. Dit kan zij niet alleen. Graag gaat zij met direct betrokkenen in gesprek.

De gemeente nodigt iedereen van harte uit om mee te denken over de ontwikkeling van de Noordrand.

Doel van deze participatie
Volgens de gemeente is het doel van deze online participatie het ophalen van kansen, belemmeringen, uitdagingen, vragen en voorkeuren. De gemeente hecht veel waarde aan de uitkomsten van dit proces en neemt de resultaten mee in de verdere ontwikkeling van het gebied.

Hoe aanmelden?
Wij raden iedereen aan om zoveel mogelijk aan deze participatie deel te nemen. De deelname kan door registratie via de website: noordrand.fc-event.nl.
Doe dit vóór 8 juli 12.00 uur.

Hoe meer mensen zich aanmelden hoe groter de kans dat de stem van de direct en indirect betrokken wordt gehoord!

Meer informatie
Op de site https://landschap-stad.nl/ is meer informatie over het ontwikkelperspectief Noordrand te vinden.

Belangrijke kanttekening van MHHNH
Ondanks het verbod van de provincie om te bouwen in de polders aan de randen van Alphen Stad is de gemeente gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de locatie Noordrand. Wij sturen op korte termijn een brief aan de fracties van Provinciale Staten waarin wij onze verbazing zullen uitspreken over de opportunistische aanpak van de gemeente.


Opmerkingen van de werkgroep Schepenbuurt

De werkgroep wil laten weten dat de gemeente verzuimd heeft om BPSchepenbuurt schriftelijk te informeren en zal hierover vragen stellen bij de verantwoordelijke wethouders.

Ook de werkgroep Schepenbuurt adviseert de Schepenbuurt bewoners zich in te schrijven en mee te praten. Denk o.a. de impact het plan heeft op de verkeersveiligheid, leefbaarheid, ontsluiting van de Noordrand, waterhuishouding, etc. etc.

Over Jan Teeuwen

Coordinator/voorzitter, WhatsApp Alert beheerder, WebMaster Jan heeft zich opgegeven cursus Reanimatie/AED cursus
Dit bericht is geplaatst in Leefbaarheid, Notification. Bookmark de permalink.

2 reacties op #229 – Praat mee over de Noordrand

  1. Cornelis Quaak schreef:

    Wel vervelend dat de gemeente het transparante beleid dat ze voorstaan anders interpreteert dan wij verwachten. Gewoon doorgaan op een door de provincie afgekeurde gebiedsontwikkeling is dat transparant?

  2. CornelisQuaak schreef:

    Wat een vreemde gang van zaken, niets zeggen over deze actie tijdens een gesprek een paar dagen ervoor met de wethouder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *