#216 – Schepenbuurt nieuws februari 2020

Alert(s)

 • Een bewoner heeft op 10 februari via WhatsApp Alert per abuis een melding gedaan omtrent zijn nieuw mobile telefoonnummer, waarvoor excuses namens de zender. Gelukkig heeft niemand hierop gereageerd;
 • Op 18 februari heeft een bewoner het volgende gemeld: “Vandaag 13:00 uur gemeld dat jongeman met rode hoodie verdacht lang bij Windjammer nr 38 rondzwierf en tussen de heg door het huis observeerde. Waakzaamheid geboden.” Verdere informatie niet beschikbaar;

Bericht(en)

 • Geen berichten verzonden in februari 2020

Speelruimteplan 2020-2024

De werkgroep heeft op 4 februari een brief/mail gestuurd naar de griffie van de gemeente Alphen aan den Rijn met betrekking tot  het speelruimteplan 2020-2024. Hierin heeft de werkgroep gevraagd om het verwijderde speeltoestel uit het Weteringpark in het voorjaar van 2020 te vervangen en dat niet uit te stellen tot 2022 . In een gesprek met de gemeente op 11 februari heeft de gemeente toegezegd, dat het verwijderde toestel in het voorjaar 2020 zal worden vervangen, zodra het speelruimteplan door de gemeenteraad is geaccordeerd. Klik hier voor verdere de actuele ontwikkelingen.

Aan de oproep van de werkgroep over de inrichting van de speelruimtes heeft helaas nog niemand zich aangemeld. Wie oh wie wil hierover meedenken en overleggen, samen met de bewoners van de aangrenzende buurten. De gemeente wil graag bewoners laten participeren over de inrichting van het speelruimte plan in de directe woonomgeving. Meldt u zich aan via een mail naar: bpschepenbuurt@gmail.com, ovv speelruimteplan.


Effect “Heimanswetering plan” voor de Schepenbuurt

Op 3 en 24 februari heeft het Team “Ontwikkeling bedrijventerrein Heimanswetering” twee bijeenkomsten gehouden, met als doel de strategie te bepalen waarin het bedrijventerrein geïntegreerd kan worden met de aangrenzende woonbuurten. Aandachtspunten zijn het vestigingsbeleid, de milieu eisen en de (verwachte) verkeersintensiteit voor de nieuwe bedrijven. Het Team heeft ook onze buurt buren geïnformeerd over deze ontwikkelingen en over de Team doelstellingen.

Wilt u ook meedenken om de SCHEPENBUURT en directe omgeving woonvriendelijk, veilig en leefbaar te houden, laat het ons weten via mail: bpschepenbuurt@gmail.com, ovv Heimanswetering plan.


Hartveilig wonen

Aan de oproep zich aan te melden voor de reanimatie cursussen bij Vitaal Opleidingen (Wendy van Dalen) is ruim gehoor gegeven. De cursusdagen in februari zijn goed bezocht en in maart is er nog plaats voor extra deelnemers.
Het certificaat is twee jaar geldig en de verlenging wordt door de instructeur gemeld bij de uitgevende instantie. De certificaat verstrekkende instanties geven aan dat de jaarlijkse herhaling belangrijk is om de reanimatie vaardigheid paraat te houden. 

Bij “HartslagNu” moet je de registratie voor hulpverlener iedere twee jaar aanpassen met de nieuwe certificaat geldigheid, omdat je anders uit het systeem verwijderd wordt.
Na een 112 melding voor reanimatie kun je opgeroepen worden. Als de gps van je mobiel aanstaat krijg je een “WhatsApp” bericht voor de locatie waar je bent en anders krijg je alleen een sms melding als de oproep voor d
e aangegeven woon en/of werk omgeving is. 

Indien u zich nog wilt aanmelden voor een reanimatie cursus,  kan dat bij Vitaal Opleidingen, tel: 0172 533 382.


Wist u dat . . .

 

 

 • . . . een Schepenbuurt bewoner op 5 februari een vervelend incident heeft gehad, waarbij een automobilist (witte Opel Corsa) zich misdroeg in het verkeer. Op de kop van de Staalweg foto’s van de kentekens gemaakt heeft. De bewoner werd vervolgens klem gereden en intimiderend aangesproken en bedreigd door een 5-tal jonge mensen van ca. 25 jaar en gedwongen werd om de foto’s te wissen. De betrokken persoon heeft melding gedaan bij de politie wegens bedreigingen. De wijkagent adviseert iedereen om te bellen wanneer je een verdacht uitziende situatie opmerkt (b.v. zien dat er iets overgedragen wordt). Wanneer uit een auto afval op straat gegooid wordt (is gezien), kenteken noteren/fotograferen en dit melden via 0900 8844;
 • . . . wees extra alert als onbekenden u vragen om een door hen opgegeven mobiel nummer te bellen. Via dat nummer kan uw eigen mobiel met een virus besmet worden, waarna uw toestel niet meer te gebruiken is. Dit is recent gebeurd bij een Schepenbuurt bewoner;
 • . . . u geluidoverlast-melding van Van Schip Alphen kunt doorgeven aan de OmgevingsDienst Midden-Holland (ODMA) via telefoonnr.: 088 8333555.
  Uw meldingen dragen bij aan een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving;
 • . . . n.a.v. een bericht in Alphens.nl waarin staat dat de gemeente nestkastjes gaat plaatsen ter bestrijding van de Eikenprocessierups en de mierensoort het Mediterraan Draaigatje, heeft de werkgroep een verzoek ingediend om ook nestkastjes te plaatsen in het Weteringpark.
  Wethouder G.J. Schotanus heeft bevestigd dat binnenkort 4 koolmezen- en  4 pimpelmezenkasten worden opgehangen in het Weteringpark.

Over Jan Teeuwen

Coordinator/voorzitter, WhatsApp Alert beheerder, WebMaster Jan heeft zich opgegeven cursus Reanimatie/AED cursus
Dit bericht is geplaatst in HartVeilig, Leefbaarheid, Notification, Veiligheid, WhatsApp. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *