#076 – Vrouw bedreigd en mishandeld in het Weteringpark

Bericht overgenomen van alphens.nl

Dinsdag 16 mei is een vrouw door twee mannen bedreigd en mishandeld in het Weteringpark in Alphen aan den Rijn. De politie is nu op zoek naar getuigen van het incident en de twee mannen.

 

De vrouw reed dinsdag 16 mei 2017, omstreeks 15:00, op haar fiets vanaf de Herenhof over het fietspad door de tunnel naar het Weteringpark. Op de weg speelden twee grijze honden, vermoedelijk van het ras American Stafford, op het fietspad waardoor de vrouw moest stoppen.

De vrouw vroeg aan de eigenaren van de honden of ze de honden wilden roepen zodat zij haar weg kon vervolgen. Eén van de twee mannen reageerde op haar verzoek door haar te beledigen en te bespugen. Hierop onstond een woordenwisseling tussen de vrouw en de mannen. Op het moment dat de vrouw wilde wegfietsen, pakte de andere man haar fiets waardoor ze ten val kwam. Een voorbijganger heeft de vrouw geholpen. De mannen zijn er op dat moment met de honden vandoor gegaan.

Signalement
De politie heeft het signalement van de twee mannen verspreid. De eerste man is blank, ongeveer 30 jaar oud en 165 cm lang. Hij sprak Nederlands en kwam agressief over. De andere man was ook blank, had blond haar -iets kalend op zijn achterhoofd- en wordt tussen de 30 en 35 jaar geschat. De man is ongeveer 170 cm lang, heeft een groot en dik postuur en wordt tussen de 30 en 35 jaar geschat. Hij droeg een lichte broek en geel t-shirt tijdens het incident.

Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Over Jan Teeuwen

Coordinator/voorzitter, WhatsApp Alert beheerder, WebMaster Jan heeft zich opgegeven cursus Reanimatie/AED cursus = LOHW kernteam - LOHW KBG lid, toegang tot lohw20@gmail.com
Dit bericht is geplaatst in Leefbaarheid, Veiligheid. Bookmark de permalink.

3 reacties op #076 – Vrouw bedreigd en mishandeld in het Weteringpark

 1. Annette van Lieshout schreef:

  Fijn dat jullie het overnemen uit alphens.nl. Ik vraag mij oprecht af waarom de politie dit bericht niet veel eerder heeft geplaatst. Dit is al twee weken geleden gebeurd. Snelheid van berichtgeving maakt de pakkans groter.

  • Werkgroep BPSchepenbuurt schreef:

   Dank voor je reactie. De Werkgroep zal dit bespreken met de wijkagent want snelheid is o.i. heel belangrijk.

   • Werkgroep BPSchepenbuurt schreef:

    Het blijkt dat de betrokkene in eerste instantie geen aangifte heeft gedaan. Op 30 mei heeft de betrokkene alsnog aangifte gedaan en toen is e.e.a. in de publicatie gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *