#064 – SCHEPENBUURT Alert melding maandag 20 maart

Op maandag 20 maart heeft een inwoner van de Brigantijn de volgende Alert uit doen gaan: “Op het parkeer t.o. Brigantijn nr 17 staat al een geruime tijd een blauw autootje VW met 2 jongemannen er in. Beslagen ramen. Onduidelijk is waar zij op wachten.

Een bewoner heeft navraag gedaan bij de auto, “men wacht tot het droog is” (auto kenteken bekend bij de Werkgroep Buurtpreventie).

Dan blijken het 3 mannen te zijn, die langs de huizen gaan met het aanbod: “schoorsteen vegen en/ of dakgoten schoonmaken van de firma Dakcontrol”.

Melding is gemaakt bij de politie; deze heeft de 3 personen gesproken en  via de bedrijfsleider de zaak geverifieerd. Politie heeft met diverse bewoners SCHEPENBUURT gesproken.

Alert Evaluatie: 

  • Prima en duidelijke melding met alert en lokatie;
  • De personen in/uit de wagen zijn aangesproken door diverse mensen; blijkt een pure vorm van “ongevraagd diensten aan de deur bieden/verkopen”;
  • Enkele bewoners hebben navraag gedaan bij Dakcontrol om e.e.a. te verifieren
  • Politie is ingelicht en heeft onderzoek gedaan, de betreffende personen gesproken, maar niets illegaals gevonden;
  • Blijft vreemd dat een 16 jaar oude VW Polo zonder bedrijfskenmerken door Dakcontrol gebruikt wordt;
  • Ook de werkgroep Buurtpreventie Marga Klompé is ingelicht omdat ook daar bij bewoners is aangebeld;

De werkgroep BPSchepenbuurt adviseert om erg voorzichtig te zijn met zaken doen ingeval dat ongevraagd diensten aan de deur wordt aangeboden. Kijk op internet en de link van goeiespoor.nl met een “Pas op” waarschuwing voor Dakcontrol en bericht omtrent Brabantse klusjesbedrijf.

Over Jan Teeuwen

Coordinator/voorzitter, WhatsApp Alert beheerder, WebMaster Jan heeft zich opgegeven cursus Reanimatie/AED cursus = LOHW kernteam - LOHW KBG lid, toegang tot lohw20@gmail.com
Dit bericht is geplaatst in Veiligheid, WhatsApp. Bookmark de permalink.