#080 – Groenstroken trap Klipper tot de brug naar de JdB Kemperstraat.

Kotter / Schoener (Foto A. van der Werf)

Na jarenlang aangedrongen te hebben op verbetering van deze stroken, heeft een aannemer in opdracht van de Gemeente, deze stroken rigoureus gesnoeid. Helaas zijn toen niet het diep gewortelde onkruid en de struiken, die er niet horen, adequaat verwijderd. Het resultaat is nu dat de oorspronkelijke struiken (Cotoneaster), uitgezonderd de nieuwe aanplant  bij Windjammer 14, slecht uitgroeien, terwijl onkruid en struiken, die er niet horen, weelderig groeien.

De direkte straatcoordinatoren / bewoners zijn geïnformeerd en zijn op 21 juni 2017 uitgenodigd voor overleg. Zij hebben de problemen beoordeeld samen met de verantwoordelijk gemeente ambtenaar sinds enkele maanden voor het groenonderhoud in onze buurt. De gemeente ambtenaar heeft ook ingezien dat deze stroken sterk verbeterd moeten worden. Omdat hij ook weer afhankelijk is van andere personen, zal het enige tijd (3-5 weken) kunnen duren, alvorens een plan gemaakt en besluit genomen worden. Waarschijnlijk dat de nieuwe aanplant niet voor oktober kan worden aangebracht. We hebben op snelle actie aangedrongen.

Ook is aangedrongen dat er minstens een keer per jaar met de Gemeente een gesprek plaatsvindt over het groenonderhoud in onze wijk.

Over Jan Teeuwen

Coordinator/voorzitter, WhatsApp Alert beheerder, WebMaster Jan heeft zich opgegeven cursus Reanimatie/AED cursus = LOHW kernteam - LOHW KBG lid, toegang tot lohw20@gmail.com
Dit bericht is geplaatst in Leefbaarheid, Veiligheid. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *