#073 – BPSchepenbuurt nieuws – week 17-2017

 

 

 

Bericht(en):

Op 7 april j.l. hebben wij u geïnformeerd over onze sticker actie. De laatste stand:

  • bewoners reactie: 54x
  • sticker #1: “Attentie Buurtpreventie” 53x
  • sticker #2: “NEE Geen verkopers of geloofsovertuigers” 40x

Laatste kans om het aanvraag formulier in te vullen en in te leveren. Ga dan voor 5 mei naar naar het bericht #069 van 7 april j.l. en vul het formulier in.

Beroving aan de deur – babbeltruc aan de deur:

bron: consumentenbond – Geldgids nieuwsbrief

Oplichters maken gebruik van een nieuwe truc om mensen te beroven aan hun eigen deur. Ze verkleden zich als Post-NL-medewerkers en bezorgen een pakketje dat voorzien is van het adres van het slachtoffer. Het slachtoffer moet ook nog portokosten betalen. Klik op nieuwe truc voor meer informatie. Wees gewaarschuwd, trap er niet in.

Frequentie van BPSchepenbuurt nieuws:

Met ingang van heden gaan wij de frequentie van BPSchepenbuurt nieuws aanpassen. In plaats van om de twee weken gaan wij u half en eind van iedere maand informeren.

De Werkgroep Schepenbuurt is aangesloten op het Burgernet en wij raden u  aan om u ook aan te sluiten. Burgernet stuurt namelijk niet alleen een  oproep ingeval in onze buurt een incident plaats vindt, maar geeft ook zinvol advies hoe de veiligheid verbeterd kan worden. Recentelijk heeft Burgernet het volgende bericht verzonden:

“Vraag het de slachtoffers en iedereen zal beamen dat een inbraak een nare ervaring is. Zorg daarom dat het u niet overkomt. Soms zou een inbraak namelijk makkelijk voorkomen kunnen worden. Met een paar eenvoudige goedkope maatregelen kunt u het risico op een inbraak aanzienlijk verminderen.

  • Sluit altijd alles goed af. Ook al ga je maar even de deur uit
  • Zorg dat er niets in de tuin ligt dat als opstapje kan worden gebruikt. Een inbreker kan via een tuintafel of een kliko makkelijk op een schuurdak klimmen en zo via een raam op de eerste etage binnenkomen
  • Zorg dat uw huis goed zichtbaar is. Hoge struiken en schuttingen verhogen uw privacy, maar vergemakkelijken ook het werk van een inbreker
  • Investeer in goede buitenverlichting
  • Vraag uw buren om 112 te bellen als ze verdachte personen bij uw huis zien

Meer tips vindt u op www.politie.nl en www.hoeveiligismijnwijk.nl

Over Jan Teeuwen

Coordinator/voorzitter, WhatsApp Alert beheerder, WebMaster Jan heeft zich opgegeven cursus Reanimatie/AED cursus = LOHW kernteam - LOHW KBG lid, toegang tot lohw20@gmail.com
Dit bericht is geplaatst in Leefbaarheid, Notification, Veiligheid. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *