#282-Oeverherstel Heimanswetering (T6 Noord)

Een deel van de oevers van de Oude Wetering, Woudwetering en Heimanswetering tussen Leimuiden en Alphen aan den Rijn(T6 Noord) is niet meer in goede staat en voldoet op een aantal plaatsen niet meer aan de veiligheidsnorm. Om deze vaarwegen veilig en in goede staat te houden voor gebruikers en scheepvaart, gaat de provincie deze oevers vervangen. Daarom vervangt de provincie in de komende jaren de zogenaamde oeverbescherming. Na de vervanging van de oevers is de kwaliteit van de vaarweg geborgd voor de toekomst. In het ontwerp projectplan is opgenomen dat 1218 meter oververvanging nodig is aan de Heimanswetering. Klik hier voor meer informatie van de provincie Zuid-Holland.

Bewoners van o.a. de Galjoen hebben naar aanleiding van het herstelplan bericht hierover gekregen van de provincie. Bewoners van Galjoen hebben een bericht verstuurd naar de provincie met o.a. de volgende vragen:

  1. Kunnen dergelijks situaties als bij het kanaal Almelo-De Haandrik ook bij ons aan het Galjoen ontstaan?
  2. Zo ja, wie is er dan verantwoordelijk voor de eventuele schade en de afhandeling daarvan?
  3. Wat zijn de precieze werkzaamheden aan de Heimanswetering, met namen aan de oevers van het Galjoen?
  4. Worden er stalen damwanden aangebracht en worden deze ingetrild?
  5. Worden er klapankers geplaatst die de fundamenten van de huizen kunnen beschadigen? De huizen aan het Galjoen zijn namelijk onderkelderd en schade zou lekkage kunnen veroorzaken?
  6. Wordt na het een aanbrengen van de nieuwe damwand het grondwaterpeil aangetast, waardoor verzakking kan ontstaan?

Inmiddels zijn een tweetal additionele vragen gerezen over het hestelplan:

  • Welke vorm van overlast is te verwachten tijdens de uitvoering van het plan voor de bereikbaarheid van de woningen aan de Galjoen?
  • Welke vorm van overlast is te verwachten voor het langzame verkeer (fietsers en voetgangers) die gebruik maken van de Galjoen?

Heeft u nog aanvullende vragen of wilt u meer weten over het herstelplan, stuur dan een email naar: bpschepenbuurt@gmail.com. De reaktie van de provincie zal t.z.t. gedeeld worden via de site.

Dit bericht is geplaatst in Notification, Veiligheid. Bookmark de permalink.

Geef een reactie