#209 – Bedrijventerrein “Heijmanswetering” (voormalig betonfabriek) te koop

In de regionale kranten heeft enige tijd geleden een bericht gestaan, dat op het terrein van voormalig Betonfabriek aan de Staalweg 4 geen huizen komen, aangezien de provincie dit gebied als bedrijven-terrein wil behouden.

Een Schepenbuurt bewoner heeft de werkgroep nadere informatie gestuurd over de inrichting van dit gebied, waarvoor dank. De brochure geeft duidelijk aan dat er diverse kleinere eenheden zullen worden verkocht en dat de bereikbaarheid via de Staalweg zal gaan. De vraag is of de Staalweg hiervoor geschikt is en tevens wat de gevolgen zullen zijn van deze kleine eenheden op de leefbaarheid, veiligheid, etc. van de Schepenbuurt. Denk o.a. aan “sluipverkeer” door de Schepenbuurt.

Alhoewel het niet de primaire taak is van de werkgroep BPSchepenbuurt, wil de werkgroep toch een oproep doen aan alle Schepenbuurt bewoners, om mee te denken en te onderzoeken wat de mogelijke negatieve effecten van deze ontwikkelingen zullen zijn, met name de infrastructuur-effecten en wat hieraan nog aangepast kan worden.

Stuur een email naar bpschepenbuurt@gmail.com en laat ons weten hoe en welke bijdrage u wil en kan leveren. Dit met het doel om een team te kunnen samenstellen bestaande uit Schepenbuurt bewoners met o.a. juridische kennis, het bekend zijn met regelgeving en vergunningen, met kennis van infrastructuur en veiligheid, bestuurlijke ervaring, project ontwikkelingen en/of mede gedreven zijn om een bijdrage te leveren aan een leefbaar en veilige Schepenbuurt.

Meldt u aan om de Schepenbuurt leefbaar en veilig te houden

 

Over Jan Teeuwen

Coordinator/voorzitter, WhatsApp Alert beheerder, WebMaster Jan heeft zich opgegeven cursus Reanimatie/AED cursus = LOHW kernteam - LOHW KBG lid, toegang tot lohw20@gmail.com
Dit bericht is geplaatst in Leefbaarheid, Notification, Veiligheid. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *