#193 – Insluiping en verdacht gedrag

De werkgroep heeft afgelopen dagen een aantal berichten ontvangen met betrekking to insluiping, verdacht gedrag in algemene zin en verdacht gedrag bij onze Buurtpreventie buren. De werkgroep wil deze graag met de SCHEPENBUURT bewoners delen:

1 – Mooi weer, kans op insluiping

Van de adviseurs Buurtpreventie/project medewerker Team Wijken & Kernen het volgende bericht:

Al lijkt het al lang geleden maar tijdens de mooie dagen rond de Pasen zijn er meer dan gemiddeld aantal insluipingen geweest in Alpen!

Veel mensen zetten bij mooi weer dan ook hun ramen en deuren open zodat het lekker door kan waaien in huis. Let u echter op dat u open deuren en ramen wel in het zicht houdt. Dit soort dagen zijn ideaal voor de zogeheten “gelegenheidsdief“. Ze lopen langs uw woning, zien de deur open staan en een laptop of telefoon op tafel en binnen een minuut bent u uw spullen kwijt.

Aan insluipen kleven relatief weinig risico’s voor de inbreker aan omdat hij niet hoeft ‘te breken’, hij loopt zo uw huis in. Wanneer hij onverhoeds de bewoner tegen het lijf loopt maakt hij zijn excuses, zegt bij het verkeerde huis te zijn en vertrekt weer. Het risico gepakt te worden voor een strafbaar feit is minimaal.

Ziet u in uw straat personen lopen die u niet kent en gedragen zij zich opvallend? Kijken zij opvallend veel in woningen, voelen zij aan ramen en deuren, kijken ze elke auto in? Dit valt onder verdacht gedrag en daar mag u 112 voor bellen. Dan haalt de politie ze uit de anonimiteit en voorkomt u mogelijk een diefstal in uw wijk”

2 – Wat is verdacht gedrag

De politie heeft een folder uitgebracht met duidelijke informatie wat verdacht gedrag is en hoe u als SCHEPENBUURT bewoner zelf kunt doen en de politie helpen.

Wist u dat 80% van de woninginbraken de politie oplost dankzij oplettendheid van de buren. Klik hier om de folder te openen

3 – WhatsApp Alert berichten Oude Ambachten

In de Oude Ambachten zijn diverse WhatsApp Alert berichten rondgegaan over mensen die zicht verdacht gedragen op 24 en 25 april:

10 minuten geleden een man, blank op de fiets foto’s aan het maken van de poortdeuren en achterdeuren. Hij zag er verzorgd uit, nette schoenen! Woonforte weet van niets, politie is gebeld en komt er nu aan. Er is mij erop gewezen bij dit soort verdachte situaties direct 112 te bellen

Over Jan Teeuwen

Coordinator/voorzitter, WhatsApp Alert beheerder, WebMaster Jan heeft zich opgegeven cursus Reanimatie/AED cursus = LOHW kernteam - LOHW KBG lid, toegang tot lohw20@gmail.com
Dit bericht is geplaatst in Inbraak, Notification, Veiligheid. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *