#186 – SCHEPENBUURT Leeft nieuwsbulletin #7

“SCHEPENBUURT Leeft” – cursus aanbod

 

Na de oplevering van het project op 28 juni 2018, is het project “SCHEPENBUURT Leeft” naar de fase van “beheer & onderhoud” overgezet.

In dit bulletin wordt u geïnformeerd over diverse Hartveilige cursussen.


Cursus reanimatie en AED bediening 2019

 

De werkgroep is voornemens om in het voorjaar 2019 een herhalingscursus reanimatie en AED bediening te organiseren in samenwerking met de gemeente en Vitaalopleidingen.

Vorig jaar hebben 37 buurtbewoners met succes de cursus gevolgd en het certificaat gehaald. Hoewel het certificaat 2 jaar geldig is, dient wel jaarlijks een herhalingsoefening gevolgd te worden om de geldigheid te behouden. De herhaling van de handelingen is ook zeer nuttig om uw routine te behouden.

De werkgroep is in overleg met de cursusleider, om enkele avonden vast te leggen in maart en/of in april. Het minimum aantal deelnemers voor een avond is 8 tot maximaal 10 personen. De voorlopige data zijn:

  • woensdag, 13 en 20 maart
  • donderdag, 11 april en
  • dinsdag, 13 april 2019

De kosten van deze herhalingscursus is afhankelijk van het aantal deelnemers, maar zal liggen tussen € 30,– en € 40,–.

Vele ziektekostenverzekeraars vergoeden het bijhouden van het reanimatie certificaat in de aanvullende polis. De herhalingscursus is voor iedereen met een geldig certificaat.


De werkgroep wil ook één avond organiseren (in maart en/of april) voor nieuwe deelnemers uit onze buurt, die ook een reanimatie certificaat willen behalen.

De kosten van deze cursus is ook afhankelijk van het aantal deelnemers, maar zal liggen tussen € 30,– en € 45,– en zal alleen worden gepland als minimaal 6 buurtbewoner zich opgeven.
De ziektekostenverzekeraars vergoeden veelal de cursuskosten voor het behalen van een reanimatie en AED bedieningscertificaat.


Buurt Hulp Verleners aangemeld

  • In Nederland ruim: 228.500x
  • Binnen straal 1 km: 109x
  • Schepenbuurt: 25x

Het doel van de cursussen is om het aantal gecertificeerde Schepenbuurt hulpverleners in stand te houden of zelfs uit te breiden.
Help de Schepenbuurt Hartveilig te houden.


Financiële bijdrage Hartveilige SCHEPENBUURT

Recentelijk heeft de werkgroep van een tweetal bewoners een financiële bijdrage mogen ontvangen voor onderhoud en verzekering van de Schepenbuurt AED, die aan de muur van het appartementengebouw hangt, waarvoor onze hartelijke dank.

Wilt u ook een financiële bijdrage geven aan dit project, stuur dan een bericht naar bpschepenbuurt@gmail.com o.v.v. AED bijdrage met het bedrag van uw donatie. Maak uw bijdrage over naar
NL18 INGB 0004 0157 87, t.n.v. E.A. van Gans-Duineveld o.v.v. donatie AED.

Over Jan Teeuwen

Coordinator/voorzitter, WhatsApp Alert beheerder, WebMaster Jan heeft zich opgegeven cursus Reanimatie/AED cursus = LOHW kernteam - LOHW KBG lid, toegang tot lohw20@gmail.com
Dit bericht is geplaatst in HartVeilig, Notification. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *