#179 – BPSchepenbuurt nieuws – oktober 2018

Alert(s):

Op 28 oktober hebben onze WhatsApp Alert burengroep het volgende bericht met de werkgroep BPSchepenbuurt gedeeld:

>>verdacht persoon om 07.30 uur gesignaleerd op de Marga Klompe (red. nummer bekend). Blauwe capuchon trui. Getint uiterlijk heeft bij ons door de ramen zitten turen en onze voordeur gecheckt. Zonnebril op en rugzak om. Rende daarna naar de Schepenbuurt. 0900-8844 is gebeld. Mocht je iets verdachts hebben gezien, bel politie<<

De werkgroep vond de melding relevant en heeft de melding direct doorgezet naar de WhatsApp Alert groep van de BPSchepenbuurt. De werkgroep adviseert mede na overleg met de wijkagent om in dergelijke situatie direct 112 te bellen.

Dit incident geeft aanleiding om u te waarschuwen in deze donkere dagen om extra alert te zijn en te zorgen voor goede (schrik-) buitenverlichting nu het zo vroeg donker wordt. Zie ook bericht #178-Schepenbuurt schouw.

Ook de Adviseurs Buurtpreventie Gemeente Alphen aan den Rijn waarschuwt voor de donkere dagen. Tijd voor licht in en om het huis en natuurlijk:


Bericht(en):

  • 2 oktober – #176-Politie waarschuwt voor Ierse klusjesmannen. Op 4 oktober is een belangrijke aanvulling toegevoegd aan dit bericht van de adviseurs Buurtpreventie/projectmedewerker-team Wijken en Kernen-afdeling leefbaarheid & veiligheid;
  • 14 oktober#177-Camera in Beeld project van de politie, nader toegelicht;
  • 30 oktober#178-Schepenbuurt schouw – Schoon, Heel en Veilig, resultaten. Naar aanleiding van deze schouw heeft de werkgroep een reactie gekregen met aanvullende voorstel in het kader van Schoon, Heel en Veilig. De werkgroep laat weten dat zij graag geïnformeerd wilt worden via bpschepenbuurt@gmail.com, maar dat meldingen m.b.t. Schoon, Heel en Veilig, de bewoner dit zelf moet melden (zie o.a. onderstaand). De werkgroep gebruikt uw informatie bij reguliere overleg met de gemeente.

Met de BUITENBETER app meld je snel een probleem aan bij de Gemeente. Meteen op de plek en het moment dat jij het signaleert.

Klik hier voor meer informatie en maak gebruik van deze laagdrempelige manier van melding omtrent openbare ruimtes. Ook de Gemeente Alphen aan den Rijn maakt gebruik van deze app en geeft ook terugkoppeling indien u bij Mijn gegevens een email adres achterlaat. De app kunt u eenvoudig downloaden.


Denk als een hacker

Op maandagavond 2 oktober had het buurtpreventie-team van de gemeente een goed bezochte avond verzorgd voor de jaarlijkse buurtpreventie-coördinatoren, met als onderwerp veiligheid op het web. Frank van Vliet, een voormalig hacker, van de firma Certified secure, vertelde hoe je als hacker moet denken om veiligheid op het web te waarborgen.

Via de link, https://www.certifiedsecure.com/certification/view/39, staan een aantal video’s, die meer uitleg geven over veilig internetten. Deze onderwerpen komen ook in de “testen” aan bod. Het wordt aanbevolen deze video’s vooraf te bekijken voordat je de testen maakt. De testen staan boven de video’s.

  • De challenge/test “Internet Fundamentals” controleert of het begrip van de meest voorkomende beveiligingsrisico’s op orde zijn.
  • De challenge/test  “Niet Klikken” toont realistische voorbeelden van situaties die we allemaal regelmatig tegenkomen. Hoe handel je in een dergelijke situatie?

Succes!


Algemene Plaatselijke Verordening Alphen aan den Rijn 2014

Een gemeentelijke verordening is een regeling die geldt voor iedereen binnen de gemeente en die vaak tot doel heeft de gemeente netjes en leefbaar te houden voor iedereen. Op grond van de gemeentewet mogen en moeten gemeenten verordeningen uitvaardigen en ook sanctioneren. Klik op Algemene Plaatselijke Verordening Alphen aan den Rijn 2014 om de verordening te openen. In de APV vindt u afdelingen/artikelen o.a. over: collecteren (afdeling 2), venten (afdeling 3), verbod vuur stoken (afdeling 8), uitwerpselen rijdieren (artikel 2.58a), rijpaarden in natuurgebieden (Artikel 5:33), etc. etc.


Wist u dat …

  • … in het werkgroep overleg, straat coördinatoren en gemeente besloten is om Burgernet berichten, welke onze directe omgeving aangaan, door de beheerders doorgezet worden naar onze WhatsApp Alert systeem;
  • … een SCHEPENBUURT bewoner, de werkgroep heeft laten weten aangifte te hebben gedaan naar aanleiding van rijpaarden op het grasveld in het Weteringpark. Handhaving heeft de eigenaar/begeleider aangesproken op hun rechten en plichten zoals omschreven in het Algemene Plaatselijke Verordening;
  • … de brandkraan op de Kotter bereikbaar blijft middels een extra parkeerpaaltje waardoor het parkeervak korter wordt, in het belang een vrije brandkraan;
  • … de gemeente de toegezegde attentiebord heeft geplaatst op de Woubrugseweg ter hoogte van de Galjoen met 30km en de waarschuwing dat verkeer van rechts voorrang heeft. Zie ook bericht #171;

 

Over Jan Teeuwen

Coordinator/voorzitter, WhatsApp Alert beheerder, WebMaster Jan heeft zich opgegeven cursus Reanimatie/AED cursus = LOHW kernteam - LOHW KBG lid, toegang tot lohw20@gmail.com
Dit bericht is geplaatst in Leefbaarheid, Notification, Veiligheid, WhatsApp. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *