#177 – Camera in Beeld

Overal hangen tegenwoordig camera’s en die ‘zien’ vaak meer dan waarvoor ze in eerste instantie zijn bedoeld. Volgens politie is dat geen probleem zolang de camera is ingesteld om voornamelijk eigen gebied te registreren. De extra informatie is de zogenaamde bijvangst.

Deze bijvangst kan zeer waardevol zijn voor de politie om te weten waar die camera’s zich precies bevinden.

De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd Camera in Beeld’. Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt.

Heeft u een camera met bijvangst, een deur video bel, etc. dan adviseert onze wijkagent om uw camera aan te melden bij de landelijke databank.

Wilt u eerst meer weten over ‘Camera in Beeld’  klik dan hier. U vindt hier ook het formulier (onderaan de pagina) om uw camera aan te melden.

Over Jan Teeuwen

Coordinator/voorzitter, WhatsApp Alert beheerder, WebMaster Jan heeft zich opgegeven cursus Reanimatie/AED cursus = LOHW kernteam - LOHW KBG lid, toegang tot lohw20@gmail.com
Dit bericht is geplaatst in Leefbaarheid, Notification, Veiligheid. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *