#170 – SCHEPENBUURT Leeft nieuwsbulletin #6

Onderstaand krijgt u het zesde nieuwsbulletin in het kader van het project “SCHEPENBUURT Leeft” voor een hartveilige buurt.

De afgelopen maand is het project “SCHEPENBUURT Leeft” – realisatie fase officieel opgeleverd. Lees het onderstaande verslag.

In de toekomst krijgt u om de 3 maanden een update van het project “SCHEPENBUURT Leeft” fase “beheer & onderhoud“.


Wilt u nog een financiële bijdrage geven aan dit project voor onderhoud en verzekeringen, stuur een mail naar bpschepenbuurt@gmail.com o.v.v. AED bijdrage met een concreet bedrag van uw donatie en stort deze op NL18 INGB 0004 0157 87  t.n.v. E.A. van Gans-Duineveld o.v.v. donatie AED.


“SCHEPENBUURT Leeft” realisatie fase opgeleverd

foto Cornelis Quaak

 

Op donderdagmiddag 28 juni is het project “SCHEPENBUURT Leeft” officieel opgeleverd en is ook de AED door en voor de SCHEPENBUURT bewoners officieel in gebruik genomen.

Voorafgaand aan de officiële handeling hebben wij met een aantal AED-cursisten de andere twee AED-locaties in de wijk bezocht:

  • Op de “Lis” in de haven is de AED op het benedendek naast de trap in een kast opgehangen. Hiervan kan tijdens het vaarseizoen (april – oktober) gebruik gemaakt worden tussen 7.00 en 22.00 uur;
  • Aan het Galjoen is de AED bij nummer 17 in de berging opgehangen en de deur kan met een cijfercode worden geopend ;
  • Terug bij het Appartementengebouw is de AED, die door een hangslot met cijfercode is beveiligd, uit de kast gehaald en met de hulpmiddelen getoond aan de aanwezigen;

foto Walter Planije

De instructrice van de reanimatiecursus, Wendy van Dalen, heeft gedemonstreerd welke handelingen verricht moeten worden als iemand door een hartprobleem buiten bewustzijn raakt.

Na aanschudden van de slachtoffer, 112 bellen met de melding ”reanimatie” en de telefoon op de luidspreker zetten. De meldcentrale zal dan de aangemelde personen in de nabijheid van de slachtofferplaats oproepen voor assistentie en voor het ophalen van een AED en deze naar de opgegeven locatie te brengen (Voor de demonstratie was de AED ter plaatse). De aanwijzingen van de AED en van de alarmcentrale uitvoeren.  Klik hier voor een uitgebreide presentatie en instructie film.

Daarna heeft Jan Teeuwen de historie van het SCHEPENBUURT Leeft project verteld aan de circa 25 belangstellende buurtbewoners en genodigden.

foto Walter Planije

Wethouder Gert-Jan Schotanus (rechts op de foto) heeft een dankwoord namens de gemeente Alphen aan den Rijn uitgesproken.

Als officiële ingebruikstelling van de AED heeft de wethouder een plaquette uitgepakt, waarop het dank tekst staat afgedrukt:

foto Cornelis Quaak

Marja Hoogendoorn heeft namens ”Hartveilig wonen Alphen aan den Rijn” nadruk gelegd op het aanmelden van de gecertificeerde bewoners bij het Nationaal Register. Klik hier om je alsnog aan te melden. Heeft u hulp nodig bij het aanmelden, laat het ons weten, we komen u graag helpen.

foto Walter Planije

Na de toespraken is het glas geheven als afsluiting van de realisatie fase van het project “SCHEPENBUURT Leeft” en de wens uitgesproken opdat we de AED’s nooit echt nodig zullen hebben.


“AED’s ook in de Schepenbuurt” verslag Witte Weekblad

Tijdens de officiële project oplevering “SCHEPENBUURT Leeft” op 28 juni 2018 heeft een verslaggever van het Witte Weekblad Alphen aan den Rijn een mooi verslag gemaakt van het evenement en het project. Hiermee is het project onder de aandacht van de vele lezers van het Witte Weekblad gebracht. Iets om met elkaar trots op te zijn wat we in korte tijd bereikt hebben. Klik hier om het verslag in zijn geheel te lezen;


“SCHEPENBUURT Leeft” – beheer & onderhoud

Na de oplevering van het project op 28 juni j.l. is het project “SCHEPENBUURT Leeft” naar de fase van “beheer & onderhoud” overgezet.

Vooralsnog hebben we de volgende doelstelling hiervoor opgenomen:

  1. Aantal landelijke aangemelde buurtbewoners naar de 20 brengen en te houden;
  2. Opfriscursus plannen voor 2019;
  3. Financiële middelen voor langere termijn bewerkstelligen middels sponsoring (€ 400,-);
  4. Kennis en ervaring delen met andere buurten in Alphen aan den Rijn;

Hartveilig coördinator

Rol van hartveilig coördinator van de werkgroep BPSchepenbuurt is weggelegd bij Cornelis Quaak en u kunt Cornelis altijd bereiken middels een email naar bpschepenbuurt@gmail.com;


Presentatie & instructiefilm Reanimatie & AED

Op BPSchepenbuut site is onder het menu HartveiligWonen een nieuwe pagina opgenomen waarin u de presentatie van de Nederlandse Reanimatie Raad erop na kunt slaan hoe te reanimeren en AED toe te passen. Deze presentatie en instructie film moet worden gezien als onderdeel van uw opleiding en certificaat om uw kennis op pijl te houden. Klik hier;


Samenvoeging HartslagNu & Stan

Vanaf 25 juli 2018 de samenvoeging een feit. Alle landelijke aangemelde burgerhulpverleners hebben hierover eind juni een bericht gekregen met uitleg hoe dit in zijn werk gaat. Ook komt er een nieuwe app. De organisatie Stan heeft de afgelopen tijd veel verbeterpunten  van de deelnemers ontvangen en deze zijn meegenomen in een nieuwe app. Als je de app niet download, blijf je standaard gealarmeerd worden via de SMS, via hetzelfde telefoonnummer: 06-42500512.

Over Jan Teeuwen

Coordinator/voorzitter, WhatsApp Alert beheerder, WebMaster Jan heeft zich opgegeven cursus Reanimatie/AED cursus = LOHW kernteam - LOHW KBG lid, toegang tot lohw20@gmail.com
Dit bericht is geplaatst in HartVeilig, Notification. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *