#169 – Gerust op vakantie – anti inbraak tips

Net voor de vakantie geven wij u nog wat tips van Vereniging Eigen Huis, nieuws editie #13 en van de Gemeente Buurtpreventie team – Alphen aan den Rijn.

Met deze tips kunt u zich beter beveiligen en gerust op vakantie gaan:


Gerust op vakantie – anti inbraak tips van Vereniging Eigen Huis. Klik hier;


Van het Gemeente Buurtpreventie team Alphen aan den Rijn kregen wij het volgende vakantie bericht met tips, welke wij graag met u willen delen.

De vakantie staat voor de deur, waarschijnlijk bij u maar ook bij uw buren.

Onderstaande tips zijn vast niet nieuw voor u en ook niet voor de buren….. maar goed om nog even aandacht aan te geven ?.

Een inbreker kiest voor de woning waar hij gemakkelijk binnen kan komen. De afwezigheid van bewoners is een belangrijke factor. Inbrekers hebben er een hekel aan om tijdens hun inbraak gestoord te worden. 
De vakantieperiode, waarin mensen soms wel weken weg zijn, is voor inbrekers ideaal. Om te voorkomen dat inbrekers tijdens uw vakantie hun oog op uw woning laten vallen, is het dus zaak dat de woning een bewoonde indruk maakt.

  • Vraag vertrouwde buren om het huis in de gaten te houden.
  • Laat de buren de post te verwijderen.
  • Laat de buren hun auto op je inrit parkeren.
  • Laat planten in de vensterbank staan en vraag de buren deze water te geven.
  • Zorg dat lampen door gebruik van een tijdschakelaar branden als het                  ’s avonds donker is. Denk ook aan de bovenverdieping. Hiermee zet u gelegenheidsinbrekers op het verkeerde been.
  • Vertel je buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld glasgerinkel/gestommel in je huis of ze zien onbekende personen bij je huis) direct de politie via telefoonnummer 112, het nummer voor spoed, moeten bellen. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken. Maar liefst 80% van alle aanhoudingen wegens woninginbraak, gebeurt dankzij de alertheid van omstanders.
  • Laat de buren checken of alle ramen en deuren goed zijn afgesloten

De werkgroep BPSchepenbuurt en de Gemeente Buurtpreventie team wensen jullie een fijne vakantie.

Over Jan Teeuwen

Coordinator/voorzitter, WhatsApp Alert beheerder, WebMaster Jan heeft zich opgegeven cursus Reanimatie/AED cursus = LOHW kernteam - LOHW KBG lid, toegang tot lohw20@gmail.com
Dit bericht is geplaatst in Inbraak, Notification, Veiligheid. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *