#166 – SCHEPENBUURT Leeft – nieuwsbulletin #5

Onderstaand krijgt u het vijfde nieuwsbulletin in het kader van het project “SCHEPENBUURT Leeft” voor een hartveilige buurt.

De afgelopen maand zijn er weer vorderingen gemaakt met het realiseren van onze gezamelijke doelstelling voor een hartveilige buurt.


BPSchepenbuurt AED geplaatst

Op 16 mei heeft de project groep de eigen BPSchepenbuurt AED geplaatst bij de ingang van het Appartementengebouw op de Klipper.

Deze AED is afgesloten middels een hangslot. De code van het slot wordt naar aangemelde burgerhulpverleners toegestuurd ingeval van ‘112’ melding. Zie ook de werkwijze van HartslagNu

Registreer als buurthulpverlener voor het geval elke seconde telt.


Registreren als buurthulpverlener bij Stan

Op 1 juni hebben we u geinformeerd dat er 15 burgerhulpverleners wonende in de Schepenbuurt landelijk zijn geregistreerd.

De projectgroep “SCHEPENBUURT Leeft” wilt u vragen als wel gecertificeerd bent maar nog niet landelijk aangemeld, dit serieus te overwegen, want elke seconde telt. Hoe meer burgerhulpverleners in onze buurt zich aangemeld hebben, hoe groter de kans dat beschadiging door hartfalen wordt beperkt. Zonder de landelijke registratie kunt u niet bij een AED, want u heeft een code nodig en locatie van het slachtoffer.

Voor alle burgerhulpverleners (in spé) hebben we een pagina opgenomen over de werkwijze van HartslagNuKlik hier;


Officiële oplevering projectSCHEPENBUURT Leeft

Op 10 juni zijn alle SCHEPENBUURT bewoners op de hoogte gesteld van de officiële oplevering van het project  “SCHEPENBUURT Leeft” welke plaats vindt op 28 juni om 16.30 uur op het dak parkeerterrein van het Appartementengebouw op de Klipper.

Alle cursisten, burgerhulpverleners, sponsoren, bewoners van de SCHEPENBUURT zijn hierbij uitgenodigd. Diverse Schepenbuurt bewoners hebben zich al aangemeld voor de rondgang en voor het evenement. U komt toch ook. Als u zich nog niet heeft aangemeld, gaarne per omgaande doen i.v.m. de voorbereidingen van dit evenement. Klik hier voor meer informatie.


Financiele AED reserve

De projectgroep wil graag een reserve opbouwen van € 400,- voor onderhoud en verzekering van deze AED voor de komende jaren. Help de projectgroep met uw donatie om deze reserve mee op te bouwen.

Stuur een mail naar bpschepenbuurt@gmail.com o.v.v. AED bijdrage met een concreet bedrag van uw donatie en stort deze donatie op NL16 INGB 0004 0519 07 t.n.v. E.A. van Gans-Duineveld o.v.v. donatie AED.

Over Jan Teeuwen

Coordinator/voorzitter, WhatsApp Alert beheerder, WebMaster Jan heeft zich opgegeven cursus Reanimatie/AED cursus = LOHW kernteam - LOHW KBG lid, toegang tot lohw20@gmail.com
Dit bericht is geplaatst in HartVeilig. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *