#165 – Uitnodiging project SCHEPENBUURT Leeft

Via diverse BPSchepenbuurt nieuwsbulletins heeft u als SCHEPENBUURT bewoners de voortgang van het project: “SCHEPENBUURT Leeft” kunnen volgen en u heeft gelezen dat het project voortvarend is verlopen.

De doelstelling om minimaal 20 personen met “reanimatie/AED bediening” een certificaat te laten halen en één eigen AED centraal en dag en nacht beschikbaar in onze buurt, is ruimschoots gehaald:

 • 37 bewoners hebben de opleiding met succes gevolgd;
 • 15 bewoners zijn landelijk aangemeld en derhalve oproepbaar als burgerhulpverlener;
 • één AED is dag en nacht bereikbaar en beschikbaar bij het appartementengebouw aan de Klipper;
 • tweede AED is dag en nacht bereikbaar en beschikbaar op het Galjoen;
 • derde AED is beperkt bereikbaar en beschikbaar gedurende het vaarseizoen op “de Lis” Watersportvereniging onderkomen (april-september van 08.00-22.00 uur);
 • beperkt budget beschikbaar voor onderhoud en verzekering van de eigen AED

Dat de projectgroep deze prachtige resultaten heeft behaald is vooral door uw inzet in dit project middels: het volgen van de Reanimatie/AED bediening cursus, zich landelijk inschrijven, financiële bijdrage middels sponsoring, ter beschikking stellen van AED’s en bijdrage van de WVA en Vereniging van Eigenaren Appartementengebouw op de Klipper.

Reden om trots te zijn met elkaar en te constateren dat de SCHEPENBUURT inderdaad Leeft, en even stil te staan bij deze mijlpijl.

Op donderdag 28 juni a.s. zal het project officieel worden opgeleverd en u als bewoner, cursist, burgerhulpverlener, sponsor, etc. etc. bent van harte welkom om 16:30 op het dak van de parkeerterrein van het appartementsgebouw.

Wij hebben het volgende programma gepland:

 • 15:30 – 16:15 – rondgang voor alle cursisten Reanimaite/AED bediening (2018) en burgerhulpverleners langs de 3 AED’s in de Schepenbuurt
 • 16:15 – 16:30 – verzamelen alle cursisten, burgerhulpverleners, bewoners en genodigden op het dak van het parkeerterrein van het appartementsgebouw op de Klipper
 • 16:30 – 16:45 – demonstratie toepassen van reanimaite & gebruik van AED apparaat;
 • 16:45 – 17:00 – officiële oplevering van het project “SCHEPENBUURT Leeft” voor een hartveilige buurt:
  • Jan Teeuwen – voorzitter BPSchepenbuurt en project:  SCHEPENBUURT Leeft
  • Gert-Jan Schotanus – wethouder gemeente Alphen aan den Rijn
 • 17:00 – gezamelijke toost met alle aanwezigen

Laat even weten dat u komt en met hoeveel personen ivm voorbereidingen via een mail naar bpschepenbuurt@gmail.com ovv uitnodiging “SCHEPENBUURT Leeft“.

Wilt u (alsnog) een financiële bijdrage geven om het budget voor onderhoud & verzekering van de SCHEPENBUURT AED en/of oplevering van het project mogelijk te maken, stort uw donatie op rekening nummer NL16 INGB 0004 0519 07 t.n.v. E.A. van Gans-Duineveld ovv donatie.

Over Jan Teeuwen

Coordinator/voorzitter, WhatsApp Alert beheerder, WebMaster Jan heeft zich opgegeven cursus Reanimatie/AED cursus = LOHW kernteam - LOHW KBG lid, toegang tot lohw20@gmail.com
Dit bericht is geplaatst in HartVeilig, Notification. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar #165 – Uitnodiging project SCHEPENBUURT Leeft

 1. Joke Bruinenberg schreef:

  Het is een prachtig resultaat maar helaas zijn wij niet in staat om bij deze feestelijke gelegenheid aanwezig te zijn.

  Met vriendelijke groet,

  Joke Bruinenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *