#161 – SCHEPENBUURT Leeft – nieuwsbulletin #4

Onderstaand krijgt u het vierde nieuwsbulletin in het kader van het project “SCHEPENBUURT Leeft” voor een hartveilige buurt.

De afgelopen maand zijn er weer vorderingen gemaakt met het realiseren van onze gezamelijke doelstelling voor een hartveilige buurt. Lees meer hierover in dit bericht.


AED Jachthaven landelijk aangemeld

In nieuwsbulleting #3 hebben we u geïnformeerd dat de AED bij de jachthaven nog niet landelijk was aangemeld. Inmiddels is deze AED ook landelijk aangemeld en beschikbaar ingeval “112” deze AED wil inzetten bij een incident. Ter info: de AED hangt in de toiletruimte op het clubschip ‘Lis’ en is in de periode april-september beschikbaar van 08:00-22:00. Havenmeesters zijn geïnformeerd.


Financiële bijdrage

Het dekkingspercentage voor de aankoop van één AED, centraal geplaatst in de SCHEPENBUURT en dag en nacht beschikbaar, is gedurende de laatste maand gestegen van 90% naar 100%. Donateurs, HARTelijk dank u wel allemaal (zie het volgende item).

De projectgroep wil graag een reserve opbouwen van minimaal € 400,- voor onderhoud en verzekering van deze AED voor de komende jaren. Help de projectgroep met uw donatie om deze reserve op te bouwen.

Stuur een mail naar bpschepenbuurt@gmail.com o.v.v. AED bijdrage met een concreet bedrag van uw donatie en stort deze donatie op NL16 INGB 0004 0519 07 t.n.v. E.A. van Gans-Duineveld o.v.v. donatie AED.


Aanschaf eigen BPSchepenbuurt AED

De projectgroep heeft de aanschaf procedure van een eigen BPSchepenbuurt  AED opgestart.  De AED zal in de loop van de maand mei worden geplaatst aan de buitenmuur van het appartementsgebouw ter hoogte van de hoofdingang. De werkgroep zal de SCHEPENBUURT bewoners snel informeren waar en wanneer de eigen BPSchepenbuurt AED operationeel is.


Declaratie van uw cursuskosten

Heeft u al een kwitantie gevraagd, om de cursuskosten Reanimatie/AED bediening te declareren bij uw zorgverzekeraar? Vitaal opleidingen is aangesloten bij het Oranje Kruis, First Aid Int., Ned. Instituut BHV en Ned. Reanimatie Raad AED. Stuur een mail naar bpschepenbuurt@gmail.com ovv kwitantie.

De projectgroep “SCHEPENBUURT Leeft” hoopt bij uitbetaling van uw declaratie door de zorgverzekering, dat u de declaratie (geheel of gedeeltelijk) wil doneren aan het project voor onderhoud en reserve van één AED centraal geplaatst in onze wijk en 24/7 bereikbaar ingeval elke seconde telt.


Registreren als buurthulpverlener

De projectgroep “SCHEPENBUURT Leeft” verwacht dat alle  gecertificeerde SCHEPENBUURT hulpverleners zich snel zullen registreren bij de landelijke organisatie en beschikbaar zijn voor “112” ingeval elke seconde telt. Klik hier voor meer informatie.

Eind mei krijgen we  een overzicht van het aantal burgerhulpverleners welke zich geregistreerd hebben. We hopen dat het merendeel van de cursisten zich inmiddels heeft aangemeld. Heeft u problemen met de aanmeld procedure, laat het ons weten wellicht kunnen we u hiermee helpen.

Voor alle burgerhulpverleners (in spé) hebben we een pagina opgenomen over de werkwijze van HartslagNuKlik hier;


AED’s in de buurt & prestaties

Gebruikt u de app van HartveiligWonen, dan ziet u onder “AED’s in de buurt” de thans twee beschikbare/aangemelde AED’s in de Schepenbuurt. Klik ook eens op de optie “Prestaties” om te zien hoeveel burgerhulpverleners in de buurt actief zijn. De projectgroep heeft het aantal zien groeien van 79 naar 92 die in de buurt (straal van 1000 meter) actief zijn.


Heeft u tips mbt HartveiligWonen, stuur dan een mail naar bpschepenbuurt@gmail.com ovv HartveiligWonen tips

Over Jan Teeuwen

Coordinator/voorzitter, WhatsApp Alert beheerder, WebMaster Jan heeft zich opgegeven cursus Reanimatie/AED cursus = LOHW kernteam - LOHW KBG lid, toegang tot lohw20@gmail.com
Dit bericht is geplaatst in HartVeilig, Notification. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *