#158 – WhatsApp Alert systeem-spelregels

Naar aanleiding van recentelijke WhatsApp Alert berichten en de vele reakties via WhatsApp en via mails, is in het overleg werkgroep Schepenbuurt en straat coördinatoren hierover gesproken.
Afgesproken in het overleg om in een separaat bericht de regels van WhatsApp Alert nader toe te lichten:

Een WhatsApp Alert is pas een waardig bericht als direct gevaar bestaat voor u en uw omgeving. Altijd zelf eerst 112 of 0900-8844 bellen en dan pas een WhatsApp Alert uitdoen gaan.

Hanteer de SAFAR methode:

 • Signaleer
 • Alarmeer 112
 • Fotografeer, indien mogelijk
 • App je waarneming naar de WhatsApp Alert groep
 • Reageer / Registreer door bijvoorbeeld naar buiten te gaan en contact te maken (zaak kapot maken)
Alarmeer en App direct na het Signaleren
Dit betekent dat de volgende situaties GEEN WhatsApp Alert waardige berichten zijn:
 1. huis aan huis verkopers en/of ledenwerving zoals recentelijk de Zonnebloem en UNICEF; Uitzondering: bij agressieve verkoop methodes, pas SAFAR toe
 2. geloofsovertuigers;
 3. collectanten goede doelen;
 4. vragen stellen aan de groep via de WhatsApp Alert systeem;
 5. de buurt waarschuwen voor bepaalde zaken/situaties waar ‘112’ niet is geinformeerd;
 6. vermissingen / gevonden voorwerpen. Uitzondering: alleen in combinatie met Burgernet of Politie Alert melding
 7. u geeft geen WhatsApp Alert melding door van andere groepen/buurten, hierover beslissen de beheerders;
 8. bericht over afvalbakken, of andere diensten, etc

Wilt u geen verkopers aan huis en geen geloofsovertuigers, gebruik de NEE sticker, aangeboden door de werkgroep. Wilt u geen collectanten aan de deur, gebruik dan een speciale sticker. Wilt u de buurt waarschuwen en het is geen WhatsApp Alert waardig bericht, stuur een mail naar bpschepenbuurt@gmail.com, zodat de werkgroep via de site en berichtenservice de buurt kan waarschuwen.

Wilt u a.u.b. alleen reageren op WhatsApp Alert berichten als u een bijdrage kunt leveren m.b.t. het gemelde incident.

Gebruik het WhatsApp Alert systeem NIET om te bedanken, een duimpje, het geven van ongevraagd advies, geven van uw mening op het bericht of het al dan niet terecht is, etc, etc. Wilt u toch reageren (bijv. advies, commentaar, etc.), stuur dan een email naar: bpschepenbuurt@gmail.com.

U kunt de WhatsApp Alert groep altijd verlaten, maar de werkgroep zal het erg op prijs stellen als u dit doet, zonder eerst naar ruim 170 personen nog snel een negatief bericht te sturen. Meld je netjes af bij de werkgroep via mail en geef de redenen, zodat de werkgroep/buurtbewoners ervan kunnen leren. Ook in kader van de privacy regeling kan de werkgroep niet voorkomen dat uw persoonsgegevens opgeslagen blijft als u zich niet afmeld via mail: bpschepenbuurt@gmail.com.

Heeft u op- en/of aanmerkingen, tips, naar aanleiding van dit bericht, reageer op dit bericht of stuur dan een email  bpschepenbuurt@gmail.com.

Klik hier om het WhatsApp Alert protocol erop na te lezen. De werkgroep zal het protocal op de site m.b.t. WhatsApp Alert systeem binnenkort aanpassen/aanscherpen.

Als u zich aan deze spelregels houdt, voorkomen we veel WhatsApp Alert ergenissen, uitstappen van deelnemers en creëren we een veilige en leefbare Schepenbuurt. 

Over Jan Teeuwen

Coordinator/voorzitter, WhatsApp Alert beheerder, WebMaster Jan heeft zich opgegeven cursus Reanimatie/AED cursus = LOHW kernteam - LOHW KBG lid, toegang tot lohw20@gmail.com
Dit bericht is geplaatst in Leefbaarheid, Notification, Veiligheid, WhatsApp. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *