#156 – Heuvelweg wordt onverplicht fietspad

De Heuvelweg is een vrijliggend verplicht fietspad dat zich bevindt tussen de Jeltje de Bosch Kemperstraat en de Woubrugseweg te Alphen aan den Rijn.

Op deze kruising heeft in 2017 een ongeval plaatsgevonden tussen een snorscooter en een personenauto met zwaar letsel tot gevolg. Klik hier voor meer informatie. Het college B&W heeft in 2017 besloten om op deze kruising de voorrang te gaan regelen door middel van het instellen van een voorrangsregeling. De fietsers- en snorfietsers op de Heuvelweg moeten voorrang verlenen op het verkeer op de Woubrugseweg, klik hier.

Om de verkeersveiligheid op deze locatie verder te verbeteren is het college voornemens om de snorbrommers te weren op de Heuvelweg door de maatregel verplicht fietspad te wijzigen naar onverplicht fietspad. Snorfietsers mogen het onverplichte fietspad slechts gebruiken met uitgeschakelde motor.

 

Klik hier om het gepubliceerde bericht in het staatscourant erop na te lezen


Waardeer dit bericht: dislikelike (No Ratings Yet)

Over Jan Teeuwen

Coordinator/voorzitter, WhatsApp Alert beheerder, WebMaster Jan heeft zich opgegeven cursus Reanimatie/AED cursus = LOHW kernteam - LOHW KBG lid, toegang tot lohw20@gmail.com
Dit bericht is geplaatst in Notification, Veiligheid. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *