#154 – WhatsApp Alert – UNICEF verkopers

Op donderdagavond 5 april heeft een buurtbewoner van de Kotter een WhatsApp Alert bericht doen uitgaan met de vraag: “Is er in het afgelopen half uur een meneer bij iemand langs geweest namens Unicef. Donker haar, middel tot lang postuur”.

Dit WhatsApp Alert bericht heeft in totaal 13 berichten gegenereerd naar ruim 170 bewoners!! Jammer dat merendeel van deze berichten onnodig was en geen bijdrage leverde aan dit incident. Lees a.u.b. nog eens het WhatsApp Alert protocol hoe te handelen in dergelijke gevallen.

Uit de berichtgeving blijkt dat het hier om huis aan huis verkopers van UNICEF gaat. Dit kan erg hinderlijk  zijn, zeker als het in de avond gebeurt, maar niet  verboden. Vindt u het hinderlijk, ongepast en/of geeft het u een gevoel van onveiligheid, stuur dan een klacht naar UNICEF via de link naar UNICEF contacten.

Aanvulling 20 april 2018:

Een buurtbewoner heeft een klacht bij UNICEF ingediend omtrent het gevoel van onrust en het late tijdstip van de UNICEF wervers in onze buurt. UNICEF heeft een gemeende mail gestuurd met oprechte excuses. De werkgroep wil graag een deel van de mail met u delen:

UNICEF schrijft:Wel zouden onze wervingstijden behoren aan te sluiten bij de vergunning tijden, deze zijn echter in het door u gemelde geval ruim overschreden. Dat had nooit mogen gebeuren en wij hebben de betreffende groep wervers hier ook op aangesproken. In de zomertijd maanden hanteren wij immer 21.00 uur (redactie: het APV heeft 20:00 als eindtijd bepaald) als absolute eindtijd, dan is het nog licht. 
Wij  realiseren ons uiteraard dat het in voorkomende gevallen zo kan zijn dat er onrust ontstaat, dit is zeker nooit de bedoeling van UNICEF.
Wanneer een (groep) werver(s) wordt aangesproken op ontstane onrust is het ook immer de bedoeling per direct de werving in de omgeving te staken, wij willen absoluut geen aanleiding vormen voor een onveilig gevoel bij wie dan ook.”

Aanvulling 25 april 2018:

De gemeente Alphen aan den Rijn laat de werkgroep het volgende week:

“In artikel 5:15 van de Algemene Plaatselijke Verordening staat dat het verboden is om te venten op zondagen en maandag t/m zaterdag tussen 20.00 uur en 08.00 uur.”

De werkgroep Schepenbuurt heeft een speciale sticker laten maken ter voorkoming dat verkopers en/of geloofsovertuigers bij u aanbellen voor dergelijke zaken. Uit eigen ervaring weten de werkgroep leden dat deze sticker echt helpt, al is het geen garantie dat het altijd 100% zal werken. U kunt deze mensen altijd wijzen naar deze sticker als er toch wordt aangebeld en een klacht indienen.

Wilt u alsnog deze sticker hebben, klik hier.

Laten we a.u.b. niet meer reageren op dergelijke situaties. Een WhatsApp Alert waarschuwing dat er huis aan huis verkopers in de SCHEPENBUURT bezig zijn is prima, maar daar moet het ook bij blijven  met de WhatsApp Alert berichten.

Laten we met zijn allen WhatsApp Alert ergernissen voorkomen en op die manier zorgen dat buurtbewoners NIET gaan afhaken.

De werkgroep BPSchepenbuurt zal met de gemeente en wijkagent dit incident bespreken, en u  informeren wat u het beste kan doen.

Over Jan Teeuwen

Coordinator/voorzitter, WhatsApp Alert beheerder, WebMaster Jan heeft zich opgegeven cursus Reanimatie/AED cursus = LOHW kernteam - LOHW KBG lid, toegang tot lohw20@gmail.com
Dit bericht is geplaatst in Notification, Veiligheid, WhatsApp. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *