#155 – SCHEPENBUURT Leeft- nieuwsbulletin #3

Dit is alweer het derde nieuwsbulletin in het kader van het project “SCHEPENBUURT Leeft” voor een hartveilige buurt. Inmmidels zijn er hele goede vorderingen gemaakt, zowel qua AED beschikbaarheid, aantal opgeleide cursisten reanimatie/AED bediening in onze buurt als de financiële bijdrage door de buurtbewoners. We zijn er bijna, maar er is nog werk aan de winkel.


1e AED 24/7 beschikbaar

Een SCHEPENBUURT bewoner op het Galjoen, heeft zijn privé AED ter beschikking gesteld in het kader van het project “SCHEPENBUURT Leeft“. Inmiddels is deze AED aangemeld bij de landelijke organisatie en is dag en nacht beschikbaar en bereikbaar ingeval “112” daar een beroep op doet.

Burgerhulpverleners kunnen via “112” deze AED, na ontvangst van exacte locatie en de cijfercode, ophalen en naar het slachtoffer brengen. Wij adviseren de SCHEPENBUURT burgerhulpverleners via de HartveiligWonen App te kijken waar deze AED zich bevindt. Als u over de Galjoen loopt herkent u deze locatie aan de groene AED sticker.

AED Jachthaven WVA weer beschikbaar

Het recreatieseizoen is per 1 april weer begonnen en dat betekent dat de havenmeesters op de jachthaven aanwezig zijn en dat ook de AED bij de jachthaven inzetbaar is ingeval elke seconde telt. SCHEPENBUURT burgerhulpverleners kunnen 0172 435090 bellen alvorens de AED op te halen, want de AED is nog niet aangemeld bij HartveiligWonen.

Cursus reanimatie/AED bediening

In totaal hebben 37 buurtbewoners de cursus reanimatie/AED bediening in maart en april doorlopen. Zij hebben allemaal het diploma behaald. De cursus, georganiseerd door de projectgroep “SCHEPENBUURT Leeft“, deels in samenwerking met de gemeente en Vitaal opleidingen is succesvol geweest, want het aantal deelnemers is ver boven de doelstelling van 20 personen. HARTelijk bedankt SCHEPENBUURT bewoners.

Registreren als buurthulpverlener

In het plaatje van HartslagNu wordt de huidige dekking in de SCHEPENBUURT zichtbaar. Met slechts 7 aanmeldingen (per medio maart, inclusief 2 recente aanmelding n.a.v. de cursus) en net buiten de AED straal van 400 meter is duidelijk dat cursisten zich snel moeten inschrijven en de projectgroep een AED moet aanschaffen.

De projectgroep “SCHEPENBUURT Leeft” verwacht dan ook dat alle  gecertificeerde SCHEPENBUURT hulpverleners zich snel zullen registreren bij de landelijke organisatie, en beschikbaar zijn voor “112” ingeval elke seconde telt. Klik hier voor meer informatie.

Download HartveiligWonen App

 Alarmsysteem “Stan, the CPR network” voor burgerhulpverlening  adviseert om de HartslagNu de nieuwe app te downloaden (via: Play Store/App Store) op uw smartphone. Deze  biedt meer voorzieningen . Voor burgerhulpverleners die geen smartphone met internet hebben, is de sms-dienst een uitstekend alternatief.

De applicatie heeft waardevolle informatie over het aantal AED’s en hulpverleners in de buurt, prestaties, etc. etc. Hier kunt u ook handig aangeven wanneer u beschikbaar bent en een tijdelijke ‘niet storen’ knop en tevens is er een aparte alarmsignaal in te stellen.

Financiële bijdrage

Het dekkingspercentage voor de aankoop van één AED, centraal geplaatst in de SCHEPENBUURT en dag en nacht beschikbaar is gedurende de laatste maand gestegen van 75% naar 90%.

Welke SCHEPENBUURT bewoners gaan de projectgroep helpen de financiële hartmeter helemaal groen te maken? Stuur een mail naar bpschepenbuurt@gmail.com o.v.v. AED bijdrage met een concreet bedrag van uw donatie en stort deze donatie op NL16 INGB 0004 0519 07 t.n.v. E.A. van Gans-Duineveld o.v.v. donatie AED.

Declaratie van uw cursuskosten

Alle cursisten hebben een mail gekregen omtrent aanvraag voor een kwitantie, die u kunt indienen samen met een kopie van uw diploma, om de cursuskosten Reanimatie/AED bediening te declareren bij uw zorgverzekeraar. Vitaal opleidingen is aangesloten bij het Oranje Kruis, First Aid Int., Ned. Instituut BHV en Ned. Reanimatie Raad AED.   Mocht u deze mail niet hebben gehad, schroom niet om de kwitantie aan te vragen via bpschepenbuurt@gmail.com ovv kwitantie.

De projectgroep “SCHEPENBUURT Leeft” hoopt bij uitbetaling van de declaratie door de zorgverzekering, dat de cursist de declaratie (geheel of gedeeltelijk) zal willen doneren aan het project voor aanschaf en onderhoud van één AED centraal geplaatst in onze wijk en 24/7 bereikbaar ingeval elke seconde telt.

 

Waardeer dit bericht: dislikelike (No Ratings Yet)

Over Jan Teeuwen

Coordinator/voorzitter, WhatsApp Alert beheerder, WebMaster Jan heeft zich opgegeven cursus Reanimatie/AED cursus = LOHW kernteam - LOHW KBG lid, toegang tot lohw20@gmail.com
Dit bericht is geplaatst in HartVeilig, Notification. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *