#127 – Brievenbus Windjammer-Brigantijn wordt verwijderd

Windjammer-Brigantijn – foto J. Teeuwen

In het bericht #126-BPSchepenbuurt nieuws-november 2017, is in de rubriek: “Wist u dat” aangegeven dat de brievenbus op de hoek Windjammer-Brigantijn al enkele dagen “tijdelijk buiten gebruik” is.

Klantenservice van PostNL laat de Werkgroep het volgende weten:

“PostNL gaat brievenbussen verwijderen, omdat het aantal verstuurde brieven daalt. Onze chauffeurs die de brievenbussen legen, komen steeds meer brievenbussen tegen waar nauwelijks of niets meer in zit. Vaak zijn dit dezelfde en PostNL gaat deze verwijderen of verplaatsen.Het merendeel van de brievenbussen blijft staan. Als brievenbussen verplaatst worden, dan is dat naar een logischere plek, waar inwoners al vaker komen. Bijvoorbeeld bij de supermarkt, een winkelgebied of bij een PostNL locatie. Dit is een plek die nog steeds in de buurt is en goed in het zicht staat. De plek is ook praktisch en veilig. Door deze aanpak kan PostNL efficiënter werken en tegelijkertijd kosten besparen waardoor de postbezorging ook in de toekomst betaalbaar blijft. PostNL houdt zich daarbij aan de afstandeis zoals vastgelegd in de postwet. In woonkernen met 5.000 inwoners of minder een brievenbus binnen een straal van 2.500 m. In woonkernen met meer dan 5.000 inwoners een brievenbus binnen een straal van 1.000 m.”

Klantenservice PostNL geeft aan dat de dichtsbijzeende brievenbus voor de SCHEPENBUURT staat, bij de Poortwachter 55

Aanvulling:

foto T. Duiverman

Op 29 december is de brievenbus Windjammer-Brigantijn verwijdert. Op foto de brievenbus klaar voor zijn laatste bezorging.

Over Jan Teeuwen

Coordinator/voorzitter, WhatsApp Alert beheerder, WebMaster Jan heeft zich opgegeven cursus Reanimatie/AED cursus = LOHW kernteam - LOHW KBG lid, toegang tot lohw20@gmail.com
Dit bericht is geplaatst in Leefbaarheid, Notification. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *