#112 – (G)een oplossing voor fietsers Woubrugeweg/Vierambachtenweg?

Vierambachtsweg richting Woubrugseweg (foto J. Teeuwen)

Nu de voltooiing van de herinrichting Woubrugseweg / Vierambachtsweg nadert, zien we hoe beide betrokken gemeenten niet met elkaar hebben afgestemd.

Op de grens tussen de twee betrokken gemeenten zien we duidelijk een veilige weg/fietspad oplossing aan de kant van Woubrugge terwijl de fietser “vogelvrij” is aan de kant van Alphen aan den Rijn.

Deze oplossing berust op een verschil van mening tussen beide gemeentes en zou zomaar in het TV-programma “Over de Balk” kunnen komen.

Reactie van de gemeente Alphen aan den Rijn (wegbeheerder):
De werkzaamheden zijn uitstekend met elkaar afgestemd we (gemeente Alphen aan den Rijn) hebben de verkeersmaatregelen uitstekend op elkaar afgestemd.

In een 30km uur zone horen geen fietsstroken en/of fietssuggestie stroken volgens de crow richtlijnen.  Onze buurgemeente denkt hier anders over maar wij houden ons gewoon aan de landelijke richtlijnen.

Aanvullend fiets(suggestie)stroken zijn kenmerken bij een 50km/uur weg. Dus de indeling van onze buurgemeente klopt gewoon niet.”

Over Jan Teeuwen

Coordinator/voorzitter, WhatsApp Alert beheerder, WebMaster Jan heeft zich opgegeven cursus Reanimatie/AED cursus = LOHW kernteam - LOHW KBG lid, toegang tot lohw20@gmail.com
Dit bericht is geplaatst in Veiligheid. Bookmark de permalink.

3 reacties op #112 – (G)een oplossing voor fietsers Woubrugeweg/Vierambachtenweg?

 1. B. Larkens schreef:

  De gemeente zegt: “In een 30km uur zone horen geen fietsstroken en/of fietssuggestie stroken volgens de crow richtlijnen.”
  Dit klopt niet, want bij de Molenaarsbrug zijn in de 30 km zone wel fietsstroken aangebracht en terecht.
  De Woubrugse weg is zonder fietsmarkering zeer gevaarlijk zowel voor fietsers als voetgangers. Ook de halfronde betonnen randen langs de weg die in het donker onzichtbaar zijn, zijn levensgevaarlijk voor de fietsers die er langsrijden. Zeker in het donker. Ook de voetgangers moeten hier de rijweg op omdat er steeds auto’s geparkeerd staan. Dit is echt wachten tot er ongelukken gebeuren en dan heb je de poppen aan het dansen. Dan helaas niet van vreugde.. De gemeente Alphen moet hier echt ingrijpen voor het te laat is..

  • Werkgroep BPSchepenbuurt schreef:

   Beste Ben,
   Bedankt voor je reaktie en de Werkgroep zal dit onderwerp gaan bespreken begin januari 2018 tijdens de buurtschouw met de gemeente in het kader van de verkeersveiligheid in en nabij de Schepenbuurt.
   De Staalweg is een 50km zone en op deze weg rijden veel fietsers en hier zijn geen fietsmarkering opgenomen. De Werkgroep is van mening dat hier aanvullend fiets(suggestie)stroken nodig zijn voor de veiligheid van de fietsers in combinatie met een parkeerverbod, alvorens ongelukken gebeuren.

 2. Lenny en Jaap van Westerhuizen schreef:

  Beste werkgroep,

  Wij zijn het helemaal eens met de opmerking dat het ontbreken van belijning op de Woubrugseweg gevaarlijk is voor fietsers. Ook is het, bij slecht zicht, voor automobilisten lastig het onderscheid te zien tussen de weg en het trottoir. Wanneer de gemeente bij de schouw blijft weigeren om een goede fietsmarkering, zoals Kaag en Brasem dat heeft gedaan, aan te brengen, dan is het wellicht een alternatief om uitsluitend twee witte lijnen aan de zijkant van de Woubrugseweg aan te brengen.

  Met vriendelijke groet,
  Lenny en Jaap
  Tjalk 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *