Preventie tips

Hieronder vindt u een verzameling van preventieve tips en links welke u behulpzaam kan zijn ter voorkoming van inbraak en voor uw veiligheid.

  1. Tips van een expert

Inbraakpreventie tips van Evert Jansen (ex-inbreker), klik op de volgende link: Inbraakpreventie 2016 (bron: Radar)

2. Negen tips om diefstal te voorkomen & politie folder

preventietips autoinbraken (1)

image002

 

 

 

 

 

3. Hoe kunt u inbraak voorkomen?

Door relatief eenvoudige maatregelen te treffen kunt u de kans op inbraak in uw woning al snel met maar liefst negentig procent verkleinen. Goed hang- en sluitwerk bijvoorbeeld, maakt het voor inbrekers heel wat moeilijker om uw woning binnen te komen. In het algemeen houden inbrekers niet van:

  • Licht (buitenverlichting)
  • Lawaai (dat ze moeten maken om een deur of raam te forceren)
  • Lang werk (als het lastig is om ergens binnen te komen)

4. Een aantal vaste goede gewoontes

  • Laat nooit ramen openstaan als u uw huis verlaat
  • Draai altijd deuren op slot, zelfs als u maar 5 minuten de deur uitgaat. Goede sloten zijn alleen zinvol als u ze ook gebruikt
  • Vermijdt hoge begroeiing voor deuren, zodat inbreken niet ongezien binnen kunnen komen
  • Leg uw huissleutels nooit buiten onder een mat of bloempot
  • Zet geen kliko’s e.d. in uw achterpad: zet deze goed vast of berg ze op. Inbrekers kunnen dezeinbreker-uit-op-gemak-kl als klimmateriaal gebruiken
  • Pas op voor zogenoemde “babbeltruc-mensen” die met een smoesje uw woning binnen willen komen. Houd altijd uw achterdeur op slot!
  • Laat nooit waardevolle spullen in het zicht staan
  • Nodig inbrekers niet uit. Plak nooit een briefje op uw deur met “Ben even weg” en gebruik uw antwoordapparaat niet om uw vrienden en kennissen te laten weten dat u met vakantie bent
  • Sluit, indien mogelijk, centrale portiekdeuren goed af. Dat voorkomt dat een inbreker makkelijk binnen komt. Een kelderinbraak begint meestal met een open portiekdeur
  • Soms komen inbrekers uw huis binnen, alleen maar op zoek naar autosleutels. Leg uw sleutels daarom op een niet voor de hand liggende plaats

Politie auto

5. Voorkom auto inbraken

Een veilig gevoel begint natuurlijk bij het goed afsluiten van alle portieren van uw auto. Maar u kunt meer doen om uw auto veilig achter te laten.

  • Neem alle waardevolle spullen mee uit de auto
  • Laat het handschoenenvakje open, zodat men kan zien dat er niets in zit
  • Berg niets op onder uw stoelen
  • Laat uw auto voorzien van een goedgekeurd alarmsysteem
  • Een startonderbreker maakt het snel wegnemen van uw auto onmogelijk
  • Parkeer uw auto zoveel mogelijk in het zicht en op een goed verlichte plaats

6. Informatie op internet

Meer tips kunt u ook vinden op internet bij: Geeninbraak.nl

7. Ministerie van Veiligheid en Justitie – preventieve tips

Hieronder staan de belangrijkste anti-inbraaktips uit de voorlichtingscampagne.

Tip 1: draai de deur op slot als je weggaat

Trek je de voordeur alleen maar dicht, dan kan deze met een creditcard of hard stuk plastic zo opengemaakt worden. Ook wel bekend als de flippermethode.

Tip 2: zorg dat je huis een bewoonde indruk maakt

Leg geen dure spullen in het zicht. Zorg voor een lichtschakelaar of laat licht branden. Bij langere afwezigheid maak afspraken met je buren.

Tip 3: Sluit alle ramen als je weggaat

Als een insluiper via een open raam je woning binnen kan komen, heeft hij aan een paar minuten genoeg om je spullen mee te nemen. Doe daarom alle ramen dicht als je weggaat. Ook dak- en wc-raampjes. Zelfs als je maar heel even de deur uit bent.

Tip 4: Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten

Een inbreker hoeft dan alleen maar een raampje in te slaan en kan de deur zo van het slot draaien. Of hij boort met een handboor een gaatje in het kozijn om bij de sleutel te kunnen. De zogenaamde gaatjesboormethode.

Tip 5: Haal ladders en vuilcontainers zo veel mogelijk weg

Inbrekers proberen vaak via hoger gelegen verdiepingen het huis binnen te komen. Haal daarom alles weg waarlangs een inbreker omhoog kan klimmen. Lukt dat niet, zorg dan voor goede beveiliging op alle ramen en deuren op hoger gelegen verdiepingen.

8. Babbel trucs

Deze link geeft informatie over en ter voorkoming van het slagen van een  babbeltruc. https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html

9. Flyer met betrekking tot woningoverval van Centrum voor Crimilariteitspreventie en Veiligheid (CCV)

Klik op de volgende link: woningoverval_flyer

10. Wat is verdacht gedrag

De politie heeft een folder uitgebracht met duidelijke informatie wat verdacht gedrag is en hoe u als SCHEPENBUURT bewoner zelf kunt doen en de politie helpen.

Wist u dat 80% van de woninginbraken de politie oplost dankzij oplettendheid van de buren. Klik hier om de folder te openen


Tot slot

Een betere leefomgeving begint bij u zelf. Wees waakzaam en alert. De politie kan tenslotte niet overal tegelijk zijn. Een rommelige wijk is een uitnodiging voor criminaliteit.
Denk nooit: Dat overkomt mij niet!

Gebruik het WhatsApp Alert systeem om uw omgeving te waarschuwen als u iets verdacht ziet. Vertrouwd u het niet bel altijd eerst de politie (bel: 112)

Waardeer deze pagina: dislikelike (No Ratings Yet)

Laden...